Kuva: Shutterstock

Helsingillä on kiire saada vilkas, mutta pelätty puisto turvallisemmaksi - korjaustöitä aikaistetaan

19.10.2024 16:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Ensiavuksi puiston valaistusta on jo parannettu.

Tällä erää turvattomaksi koetun Kaisaniemenpuiston korjaustöitä halutaan aikaistaa, tiedottaa Helsingin kaupunki.

Kaisaniemenpuistolle on kaavailtuna monivaiheinen peruskorjaushanke, joka toteutetaan vuosien 2022-2028 aikana. Osaa toimenpiteistä aikaistetaan kuitenkin aiemmaksi suunnitellusta, sillä puiston heikoksi koettua turvallisuustilannetta halutaan kohentaa viipymättä. 

Esimerkiksi viheralueiden siistimistä, kuten kasvillisuuden poistamista aikaistetaan alunperin suunnitellusta. Alkuperäisessä suunnitelmassa aluetta oli määrä siistiä vasta vuosina 2025-2026, mutta nyt ylimääräisten pusikoiden poistaminen aloitetaankin osittain jo kuluvan kuukauden aikana. 

Peruskorjauksen aikana turvallisuuden lisäämiseen pyritään monin eri tavoin. Viheralueiden siistiminen tulee olemaan keinoista yksi, mutta sen lisäksi puistoon lisätään valaistusta ja kameravalvontaa. Helsingin poliisilaitoksen kanssa on jo sovittu kameravalvonnan lisäämisestä. Jo heti alkuun puistoon halutaan väliaikainen kameravalvonta, joka voidaan sitten myöhemmin vaihtaa pysyviin kameroihin.

Puiston turvallisuuden eteen on jo nyt ensihätään yritetty tehdä toimenpiteitä esimerkiksi pimeään aikaan valaistusta parantamalla. Tätä yksistään ei ole kuitenkaan koettu vielä riittäväksi toimeksi. Helsingin kaupunki ottaa puiston turvallisuuden tunteen lisäämisen tosissaan, sillä nykyinen kehityssuunta nähdään hyvin huolestuttavana.

– Olemme jo reagoineet tilannekuvaan lisäämällä Kaisaniemenpuiston valaistusta ja sen tehoa, mutta puiston turvallisuustilanteesta johtuen lisätoimille on selkeä tarve. Helsingin kaupunki suhtautuu vakavasti puiston heikentyneeseen tilanteeseen, sillä turvallisuuden tunteen kokeminen omassa elinympäristössä on jokaiselle kaupunkilaiselle kuuluva perusoikeus, kommentoi tiedotteessa Helsingin pormestari Juhana Vartiainen.

Helsinki on kunnostamassa myös toista levottomana pidettyä puistoa lähiaikoina. Lisää aiheesta voit lukea alta.

Lue myös: Helsinki kunnostaa huumeongelmista parjatun puiston

Lue myös: Helsinki rakentaa täysin tyhjästä keskeiselle paikalle uuden asuinalueen - asuntoja tuhansille

Lue myös: Suosittu oikoreitti sulkeutui kaikessa hiljaisuudessa Helsingissä - pysyy kiinni kuukausia

Lähde: Helsingin kaupunki

Kilpailut

Uusimmat