Kuva: Shutterstock

HS: Helsingin metroaseman remontin hintalappu tuplaantui alkuperäisestä arviosta

23.10.2024 22:15 - Sanni Seppä / sanni.seppa@bauermedia.fi

Helsingin Rautatientorin metroaseman hinta-arvio on nyt 16,4 miljoonaa euroa.

Rautatientorin metroaseman jättiremontin hintalappu tuplaantui alkuperäisestä arviosta. Asiasta kertoo Helsingin Sanomat.

Alkuperäinen hinta-arvio remontille oli 8,2 miljoonaa euroa, ja Helsingin kaupunginvaltuusto joutui jo viime keväänä nostamaan remontin hintaa 14,1 miljoonaan euroon. Nyt hintaa on kuitenkin vielä jouduttu korottamaan ja uusi korotettu enimmäishinta on 16,4 miljoonaa euroa ilman arvonlisäveroa. Hintaan sisältyy hankkeen suunnittelu, rakentaminen, lisä- ja muutostyöt sekä erillishankinnat. 

Metroasema oli kiinni tänä kesänä kolme kuukautta, kun asemalla korjattiin muun muassa aseman paloturvallisuutta. Matkustajille näkyvin muutos ovat uudet savusulkuovet, jotka rakennettiin laiturialueelle liukuportaiden alapäähän. Asemalle on myös muun muassa asennettu uusi sprinkelisammutusjärjestelmä ja myös laiturialueen valaistusta, sähkönjakelua sekä tele- ja turvajärjestelmiä on uudenaikaistettu. 

Kaupunginsihteerin Timo Lindénin mukaan kohde on ollut vaativa, ja hankkeen aikana on ilmennyt lisä- ja muutostöitä, joita ei ole pystytty ennakoimaan tarkasti aiemmin. Lisä- ja muutostöitä aiheuttivat esimerkiksi vesivuodot ja savuovien asentamiseen liittyvät lisälouhinnat.

Asema avattiin takaisin käyttöön 2. syyskuuta, ja metroliikenne on palautunut normaaliksi. Osa töistä on edelleen kesken asemalla. 

Lue myös: Bussin linjakilpi on pimeänä, miten toimin? HSL ohjeistaa

Lue myös: Tietyt alueet koetaan joukkoliikenteessä muita turvattomammiksi

Lue myös: Liikenneturva ehdottaa sähköpotkulaudan käytölle ikärajaa: "Ei ole lasten ajoneuvo"

Lähde: Helsingin Sanomat

Kilpailut

Uusimmat