Kuva: Shutterstock

Älä mene paniikkiin, jos saat "pankista" epäilyttävän puhelun - rikollisilla on nyt salakavala huijaus

28.10.2024 19:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Aito pankkivirkailija ei kysy pankkitunnuksia puhelussa.

Poliisin tietoon on tullut useita huijauksia, joissa ihmisiltä on onnistuttu viemään rahaa uskottelemalla puhelinsoiton aikana, että heidän nimissään on otettu pankista lainoja.

Vain kuluvan kuukaudenkin aikana poliisille on tehty 30 ilmoitusta kyseisenlaisesta rikoksista. Yhteensä näillä on onnistuttu huijaamaan ihmisiltä jo 368 000 euron edestä rahaa. Lisäksi rikoksen yrityksistä on ilmoitettu poliisille kymmenisen kertaa. 

Huijari esitää puhelussa olevansa pankin työntekijä ja pyytää huijattavalta pankkitunnuksia, jotta voi estää kuvitteellisen lainan ottamisen tämän nimiin. 

Tilanteessa, jossa kuulee omissa nimissään olevan useita haettuja lainoja siitä huolimatta, ettei itse ole niitä hakenut, tulee kuitenkin pitää pää kylmänä. Kyseessä on huijaus, eivätkä pankin viranomaiset ikinä pyydä pankkitunnuksia puhelimessa.

Aito pankin työntekijä pääsee näkemään ja käsittelemään tietojasi myös ilman, että joudut luovuttamaan tunnuksia eli jos tällaisesta tilanteesta olisi todella kysymys, etenisi pankkivirkailija aivan muulla tavalla. 

Lue myös: Huijausviesteissä uhkaillaan nyt ulosotolla - rikolliset kalastelevat tietoja Omakannan nimissä

Lue myös: Kymmenientuhansien ihmisten tiedot löytyivät rikollisten listoilta, poliisi tiedottaa

Lähde: Poliisi

Kilpailut

Uusimmat