Näin otat täydellisen profiilikuvan Facebookiin - 7 ohjetta
Budget Fashionista -sivusto kokosi yhteen valokuvaajien ja kauneusammattilaisten ohjeet siitä, miten amatöörikin voi varmimmin onnistua ottamaan hyvän profiilikuvan. Ohjeet ovat seuraavat:
1. Et ole Madonna. Älä siis esitä, että olisit
Muotikuvaaja Tommy Mendes muistuttaa, Madonna, Lady Gaga ja Britney Spears ovat niin tunnettuja, että ihmiset tunnistavat heidät, vaikka heillä olisikin silmiensä edessä suuret aurinkolasit. Mendesin mukaan muiden ei kannata käyttää aurinkolaseja kuvassa. Ja erityisen tyhmältä näyttää se, jos käyttää aurinkolaseja sisätiloissa tai yöllä.
2. Keskity silmiin
Silmiä ei siis saa piilottaa, vaan pikemminkin kauniit silmät ja intensiivinen katse ovat avain tehokkaaseen kuvaan. Silmät jäävät monesti kuvissa hieman varjoon, joten salaman käyttäminen on hyvä keino saada ne erottumaan. Naisten kannattaa kuitenkin varoa kimaltavan silmämeikin käyttöä, sillä se voi heijastaa salaman valoa luonnottomasti.
- Valo voi olla ystäväsi tai vihollisesi. Jos otat kuvaa sisällä ja edessäsi on suuri ikkuna, josta tulee valoa, ota kuva niin, että olet kasvot kohti ikkunaa tai hieman siitä sivulle käännettynä, ammattivalokuvaaja Debi Gomez neuvoo.
- Ulkona taas kannattaa välttää suoraa auringonpaistetta. Jos valo tulee suoraan ylhäältä, luo se silmien alle tummat varjot, malli-kirjailija Shelley Goodstein kertoo.
3. Muista puuteri
Kukaan ei halua näyttää profiilikuvassaan siltä, että hänen ihonsa olisi rasvainen ja kiiltävä.
- Vaikka ihosi ei edes olisi rasvainen, saattaa se heijastaa salamaa siten, että se näyttää rasvaiselta, Goodstein muistuttaa ja kehottaa käyttämään hieman puuteria ennen tärkeän kuvan ottamista.
Valokuvaaja Lisa M. Zunzanyika muistuttaa myös, että jos muistaa juoda säännöllisesti tarpeeksi vettä, näyttää ihokin kuvissa hyvinvoivalta.
4. Ole oma itsesi
Profiilikuvan pitäisi näyttää sinulta ja kertoa kuka ja mikä sinä olet. Monet tekevät kuitenkin sen virheen, että stailaavat itseään liikaa, eli tekevät liian vahvan tai erikoisen meikin tai kehittävät lookin, jota eivät muussa tilanteessa käyttäisi. Joskus luonnollisuus voi tarkoittaa sitä, että ei edes yritä vääntää väkisin hymyä kasvoilleen.
- Meitä ei ole luotu poseeraamaan kameroille. Ja me todellakaan emme kulje aamusta iltaan leveä hymy kasvoillamme, Mendes muistuttaa ja kehottaa hymyilemään kuvassa vain, jos se tulee luontevasti. Jos se ei tule, ei ole väärin olla vakavana.
Leveässä hymyssä on myös huonojakin puolia. Se saattaa paljastaa ikenet epäedullisella tavalla ja tehdä ammattikuvaajien korostamista silmistä pelkät kapeat viirun.
5. Näytä persoonaasi
Täydellinen profiilikuva kertoo sinusta enemmän kuin pelkän ulkonäkösi. Kannattaa miettiä kuvaan pieniä elementtejä, jotka voivat avata kuvan näkevälle persoonaasi. Eli jos rakastat lukemista, ota kirja mukaan kuvaan. Jos taas olet sporttinen, anna sen näkyä kuvassa.
- Jos olet zen-henkinen ihminen, ota kuva rauhallisen puun luona järven rannassa. Jos rakastat ruuanlaittoa, mene markkinoille ja ota kuvaan värikkäitä vihanneksia, Mendes ehdottaa.
Tärkeintä näissä pienissä lisäelementeissä on se, että ne pystyvät nimenomaan pieninä ja että et yritä tunkea kaikkia sinulle tärkeitä asioita yhteen kuvaan. Elo jos rakastat korkokenkiä, ulkoilua, sähkönsinistä väriä ja klassista musiikkia, voi kuvasta tulla levoton tai luonnoton, jos haluat saada nuo kaikki näkymään yhdessä kuvassa. Valitse mielummin yksi elementti, jonka otat kuvaan mukaan, ja kun ensi kerralla vaihdat profiilikuvaa, ota mukaan joku toinen intresseistäsi.
6. Pieni on kaunista
Muista, että nyt et ole ottamassa vain valokuvaa vaan nimenomaan Facebookin profiilikuvaa. Profiiliasti katsovat ihmiset näkevät kuvan pienenä, puhumattakaan niistä, jotka surffailevat kännykällä katsomaan profiiliasi. Pieni kuva toimii parhaiten, jos et edes yritä tehdä siitä kokovartalokuvaa. Debi Gomez muistuttaa, että hyvässä profiilikuvassa näkyvät kohteen kasvot ja olkapäät, mutta ei välttämättä paljoa enempää.
- Tuollaiset kuvat ovat yleensä imatrelevampia kuin kokovartalokuvat. Ja tuosta kuvasta myös tunnistaa kuvan henkilön.
Gomez kuitenkin muistuttaa, että kuva, jossa kuvattava seisoo suoraan kohti kameraan ja katsoo kameraa kohti, ovat yleensä tylsiä. Kuvasta tulee parempi, jos ylävartaloa käännetään 45 asteen verran poispäin kamerasta, mutta päätä käännetään kuitenkin hieman takaisin kameran suuntaan. Kameraa kannattaa myös pitää hieman silmien tasoa korkammalla. Kuvattava näyttää entistä paremmalta, jos hän joutuu kuvaa otettaessa nostamaan hieman leukaansa.
7. Älä kuvaa itseäsi peilin kautta
Teinit ottavat monesti kuvia itse itsestään peilien kautta. Jos olet yli 18-vuotias, jätä tuo kuvaustyyli suosiolla teineille. Poseeraamista kannattaa kyllä harjoitella peilin edessä, mutta pyydä joku muu ottamaan kuva kuin että yrität itse saada peilin kautta täydellistä kuvaa. Erityisen huonoja ovat peilin kautta otetut kuvat, joissa kamera on kasvojesi edessä niin, ettei sinua edes näe kunnolla.
Lähde: Budget Fashionista