Mikä on oranssin värin salaisuus? Kaakaokin maistuu paremmalta!
Moni haluaa litkiä kylmän päivän päätteeksi lämmintä kaakaota. Nyt on saatu tieteellisiä tuloksia siitä, minkä värisessä mukissa kaakao maistuu parhaalta.
Brittiläiset ja espanjalaiset tutkijat halusivat selvittää, miten kaakao maistuisi mahdollisimman hyvältä. Tulosten perusteella näyttää siltä, että ihmiset tosiaan syövät myös silmillään.
Tutkijat antoivat koehenkilöille kaakaota punaisista, valkoisista, kermanvärisistä ja oransseista mukeista. Koehenkilöt olivat sitä mieltä, että oransseista ja kermanvärisistä mukeista nautittu kaakao oli parhaan makuista.
- Ruoka-astian väri voi korostaa jotain ominaisuuksia kuten makua ja tuoksua, kertoo tutkija Betina Piqueras-Fiszman.
Taitaa kahviloiden ja baarien kaakaomukit hiljalleen muuttua oranssin ja kermanvärisiksi.
Lähde: Redorbit