Auto-onnettomuuksia ja mestaripiirroksia - katso mitä kaikkea ihmiset ovat tehneet unissaan
Monesti unissakävely naurattaa ja unissapuhuminen herättää varsinkin vieressä nukkujassa hilpeyttä. Aina seuraukset unissakävelylle tai -puuhastelulle eivät kuitenkaan ole pelkästään positiivisia. Alla on kerrottu kolme uskomatonta tarinaa siitä, mitä nukkuessa voi tapahtua.
Auto-onnettomuus nukkuessa
Brittiläinen David Hamnett koki elämänsä yllätyksen, kun mies heräsi täysin rytyssä olleesta autonromusta keskeltä moottoritietä. Mies oli hurjastellut 160 kilometrin tuntinopeudella ja rysäyttänyt autonsa ojaan. Poliisille Hamnett kertoi, että oli mennyt normaalisti illalla nukkumaan, tiettävästi kävellyt unissaan autoonsa ja lähtenyt ajamaan liki 250 kilometrin matkansa.
Itsetuhoinen teini?
Vuonna 2005 virkavalta hälyytettiin Etelä-Lontoossa sijainneelle rakennustyömaalle. Palokuntaa ja poliisia odotti pelottava näky, kun 15-vuotias tyttö vaappui 40 metrin korkeudella nosturin varressa. Aluksi virkavalta luuli, että tyttö oli itsemurha-aikeissa, mutta heille selvisi kuitenkin nopeasti, että tyttö oli kiivennyt unissaan korkeuksiin. Hänet herätettiin varovaisesti ja kiidätettiin sairaalaan tutkimuksiin, jossa järkyttyneen nuoren todettiin kuitenkin olevan täysin kunnossa.
Nukkuva mestaritaiteilija
Sairaanhoitajana toimiva Lee Hadwin on omien sanojensa mukaan kykenemätön piirtämään edes yksinkertaisia raapustuksia. Miehellä on kuitenkin piilossa oleva kyky, jonka avulla hän tiedostamattaan piirtää nukkuessaan mestarillisen tarkkoja lyijykynäpiirroksia.
- Aamulla herätessäni olen aivan ihmeissäni, että olenko minä todellakin tuottanut tuon mestariteoksen. Aivan kuin aivoissani tapahtuisi nukkuessani jokin naksahdus, joka laittaa taiteellisen vaihteen päälle, Hadwin kertoo.
Hadwin halusi tietää mistä oli kysymys, joten hän ilmoittautui oma-aloitteisesti Edinburghissa toimivaan unentutkimuslaitokseen.
- Tulimme siihen lopputulokseen, että ihminen pystyy tekemään mitä monimutkaisimpia asioita sekä nukkuessaan, että valveillaolon aikana, vaikkei aivojen tietoisuutta säätelevä osa ole aktiivinen, tohtori Irshaad Ebrahim kertoo.
Lähde: Daily Mail