3 yleistä negatiivista ajatusta, joihin kaikki joskus sortuvat

14.07.2014 15:50 - Minna Talstila

Huomaatko ajattelevasi itsestäsi ja elämästäsi lakkaamatta vain negativiisia asioita? Sinun kannattaa lukea Huffington Postin listaamat vinkit, joiden avulla negatiivisuudesta voi päästä eroon.

Tutkimukset ovat osoittaneet, että posiitivisesta ajattelusta voi olla hyötyä paitsi elämänlaadulle myös terveydelle. Se nimittäin saattaa esimerkiksi vähentää sydänongelmien riskiä ja alentaa kolesterolia.

Monet kyllä tiedostavat positiivisen ajattelutavan hyödyt, mutta sen harjoittaminen onkin sitten asia erikseen. Negatiivisuuteen on helppo jäädä roikkumaan ja monikaan ei ymmärrä sitä, että omiin ajatuksiin voi todella vaikuttaa itse. Syyllistytkö sinä alla oleviin negatiivisiin ajatuksiin, joista olisi hyvä päästää irti?

En ole tarpeeksi...

nopea, voimakas tai lahjakas. Yllä olevan lauseen loppuun sopisi moni adjektiivi, sillä ihmisillä on tapana vähätellä itseään mitä erilaisimmissa asioissa. Totuus on kuitenkin se, että olet sitä, mitä ajattelet olevasi. Ole siis itsellesi armollinen ja keskity tekemään elämässäsi sellaisia asioita, joissa tunnet itsesi arvokkaaksi. Tällä tavalla sinulla on vähemmän aikaa ja energiaa huolehtia riittämättömyydestäsi.

Muut ovat parempia kuin minä

Huffington Postin bloggaajan Daniela Tempestan mukaan sellainen ihminen, joka mittaa arvokkuutensa vertailemalla itseään muihin, tulee aina häviämään. Ei ole nimittäin mahdollista olla kaikessa parempi kuin muut ihmiset. Ja miksi sellaista edes kannattaisi tavoitella? Sen sijaan, että yrität olla yhtä hyvä tai parempi kuin muut, kannattaisi sinun yrittää olla paras versio omasta itsestäsi.

Voisiko jokin mennä kerrankin hyvin?

Kaikilla sattuu joskus olemaan todella huono päivä, jolloin kaikki tuntuu menevän pieleen. Jos kuitenkin keskityt jatkuvasti vain negatiivisiin tapahtumiin elämässäsi, kannattaa sinun ottaa kynä käteen. Elämässäsi on varmasti jotain hyvääkin ja positiivisten asioiden kirjaaminen ylös voi auttaa sinua muuttamaan yleisiä ajatustapojasi. 

Tiedätkö muuten, missä maissa positiivinen ajattelutapa taidetaan parhaiten? Katso lista maailman positiivisimmista maista täältä.

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat