Resepti: Tuorejuustolla päällystetyt porkkanaleivokset
On vaikea keksiä tilannetta, johon porkkanaleivokset eivät sopisi! Leivo suussasulavat leivonnaiset Kaakao kermavaahdolla -blogin kirjoittajan Minkan matkassa.
Parhaat porkkanaleivokset
n. 16 palaa, vuoka 25x37cm
Pohja:
5 munaa
1,5 dl fariinisokeria
1,5 dl valkoista sokeria
1 dl hasselpähkinäjauhoa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
4-5 tl kanelia
5 dl porkkanaraastetta (n.250g porkkanoita)
1 dl hasselpähkinärouhetta
2 dl rypsiöljyä
Kuorrutus:
300 g maustamatonta tuorejuustoa
80 g pehmeää voita
4 dl tomusokeria
2 rkl sitruunamehua
Pinnalle:
1 dl hasselpähkinärouhetta
Ohjeet pohjaan:
1. Vaahdota munat, fariinisokeri ja valkoinen sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi.
2. Siivilöi joukkoon hasselpähkinäjauho, vehnäjauho, leivinjauhe, sooda ja kaneli. Kääntele taikina sekaisin nuolija-keittiötarvikkeen avulla.
3. Lisää porkkanaraaste, hasselpähkinärouhe ja rypsiöljy, ja sekoita taikina varovasti tasaiseksi.
4. Kaada taikina voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun korkeareunaiseen vuokaan ja paista 180 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä hyvin ennen kuorrutusta.
Ohjeet kuorrutukseen:
1. Sekoita kaikki kuorrutteen ainekset keskenään sähkövatkaimella ja levitä jäähtyneen pohjan päälle.
Ohjeet pinnalle:
1. Paahda hasselpähkinärouhetta hetki kuumalla pannulla ja ripottele jäähtynyt pähkinärouhe tuorejuustokuorrutteen päälle.
Vinkkejä!
Porkkanaleivokset ovat parhaimmillaan 1-2 päivää leipomisesta. Voit hyvin valmistaa pohjan valmiiksi ja säilyttää kelmulla peitettynä huoneenlämmössä. Valmista kuorrute seuraavana päivänä ja nauti.
Paahdettu hasselpähkinärouhe viimeistelee leivonnaiset, mutta paahtamisen voi hyvin jättää väliin ja pähkinärouheen voi halutessaan ripotella kuorrutteen päälle suoraan pussista.
Säilytä kuorrutetut leivonnaiset jääkaapissa hyvin peitettyinä, mutta tarjoile huoneenlämpöisinä. Näin maut tulevat parhaiten esiin.
Kenelle tämä herkku sopii, Minka?
"Porkkanaleivokset hurmaavat niin juhlissa kuin viikonloppuaamun kahvipöydässäkin. Sopii tarjolle oikeastaan ihan milloin vain!"
Kuinka helppoa valmistus on asteikolla 1-5?
"Valmistus on helppoa, sanoisin vaikeusasteeksi kaksi tai kolme. Vaikeinta on varmaan malttaa odottaa seuraavaan päivään, jolloin leivokset ovat parhaimmillaan."
Miksi itse ihastuit porkkanaleivoksiin?
"Pidän porkkanaleivosten koostumuksesta ja mausta. Mehevässä pohjassa maistuu ihanasti kaneli ja herkun kruunavat runsas tuorejuustokuorrutus sekä paahdetut pähkinät."
Inspiroidu lisää Minkan Kaakao kermavaahdolla -blogissa!