Suklaa-kauracookiet pelastavat päiväsi - katso helppo resepti
Kun herkkuhimo iskee, niin nopeat ja helpot suklaa-kauracookiet syntyvät käden käänteessä! Herkkuhovi-blogin kirjoittaja Johanna Petäjäjärvi neuvoo, miten onnistut.
Suklaa-kauracookiet
n. 30 kpl
Tarvitset:
225 g huoneenlämpöistä voita
180 g tummaa sokeria
1,8 dl muscovado-sokeria
2 kananmunaa
1 rkl vaniljasokeria
3,6 dl vehnäjauhoja
2,4 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
150 g tummaa suklaata rouhittuna
1,2 dl pekaani-, saksan-, tai hasselpähkinää
Ohjeet:
1) Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit vaaleahkoksi vaahdoksi.
2) Lisää kananmunat yksi kerrallaan samalla vatkaten.
3) Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Nosta taikinaa lusikoiden avulla pellille noin yhdeksän keksiä per pelti. Huomioi, että taikina leviää paistettaessa.
4) Paista 190 asteessa 9-10 minuuttia
Kenelle suklaa-kauracookiesit sopivat, Johanna?
"Tämä on oma luottoreseptini, jota käytän silloin kun pitää saada jotain herkkua nopeasti valmiiksi, flunssassa lohtusyötäväksi tai, kun lapseni tahtovat leipoa, sillä resepti on helppo."
Kuinka helppoa niiden valmistus on asteikolla 1-5?
"Todella helppo valmistaa, eli vaikeusasteikolla numero yksi."
Miksi ihastuit näihin kekseihin?
"Ihastuin aikoinaan näiden cookiesien herkulliseen makuun ja koostumukseen. Pähkinät tuovat kivaa rouheutta."
Inspiroidu lisää leivonnasta ja ruoanlaitosta Johannan Herkkuhovi-blogissa!
Lue myös: Resepti: Tuorejuustolla päällystetyt porkkanaleivokset