Ethän vahingossa poista 50% ruoan ravintoaineista? Varo yleistä virhettä keittiössä
Vihanneksia ei kannata koskaan keittää, jos sen vain pystyy välttämään, väittää ravitsemusasiantuntija Tracy Lesht. Keittäminen poistaa jopa 50 prosenttia vihannesten sisältämistä ravintoaineista. Asiantuntijan vankasta kannasta uutisoi Daily Mail.
Erityisesti kaali, pinaatti, lehtikaali, parsakaali, pavut ja herneet kadottavat hetkessä runsaasti ravintoaineita, jos niitä keitetään. Näitä tuotteita ei Leshtin mukaan kannattaisi ikinä keittää, jos tämä vain voidaan välttää.
Tee näin
Vihannesten syömistä ei missään nimessä kannata vähentää. Sen sijaan niiden valmistuksessa voi olla hyvä noudattaa ravitsemusasiantuntijan neuvoa:
- Keitä vihanneksia matalalla lämmöllä mahdollisimman lyhyen ajan ja mahdollisimman pienessä määrässä vettä, jotta ravintoaineet pysyvät vihanneksissa.
Toisena vaihtoehtona on höyryttää tai grillata vihannekset, jolloin ravintoaineet säilyvät keittämistä paremmin.
Lue myös: Taivaalliset piiraat syntyvät itsetehdystä lehtitaikinasta - ohessa resepti
Lue myös: Jääpalamuottia voi käyttää moneen herkulliseen tarkoitukseen - lue mahtavat ideat
Lue myös: Säilytä oikein – 6 ruoka-ainetta, joita ei tulisi pakastaa
Lähde: Daily Mail