Laskiaispullasta saat entistäkin herkullisemman pienellä muutoksella – kokeilisitko?
Laskiaista vietetään 26. päivä helmikuuta ja nyt jo useat lehdet esittelevät ahkerasti laskiaispullareseptejä. Jos perinteinen hillo-kermavaahtotäyte alkaa kuitenkin jo tuntua turhankin tutulta, kokeile vaihteeksi jotain uutta.
Laskiaispullat suklaa-vaniljatäytteellä
Täyte:
3 dl kuohukermaa
Noin 2 dl Nutellaa tai vastaavaa suklaalevitettä
2 dl vaniljarahkaa
1. Vatkaa kuohukerma ryhdikkääksi kermavaahdoksi ja nosta siitä 1/3 toiseen astiaan. Mausta jäljelle jäänyt kermavaahto kevyesti sokerilla.
2. Sekoita sokerilla maustamasi kermavaahto vaniljarahkan kanssa.
3. Sekoita sivuun nostamasi maustamaton kermavaahto suklaalevitteen kanssa huolellisesti. Sekoittaminen onnistuu vaikkapa haarukalla, kunhan annat suklaalevitteen ensin notkistua huoneenlämmössä noin tunnin ennen leivonnan aloittamista.
4. Leikkaa pullien päältä niin sanotut lakit irti ja nosta sivuun.
5. Laita pullien päälle ensin valmistamaasi suklaaseosta ja sen päälle vaniljavaahtoa.
6. Laita lopuksi leikkaamasi lakit takaisin pullien päälle ja sirottele koristeeksi päälle hiukan tomusokeria.
Vinkki! Helpoimmalla pääset pullien suhteen, jos ostat kaupan pakastealtaasta pullia, jotka voit itse paistaa uunissa. Jos taas haluat tehdä pullat itse, Vappu Pimiän makoisan pullareseptin löydät täältä.
Lue myös: Maukas salaatinkastike on helppo ja terveellinen - kokeile reseptiä ja ihastu