Kuva: Fotolia

Laskiaispullasta saat entistäkin herkullisemman pienellä muutoksella – kokeilisitko?

29.01.2017 11:15 - Karoliina Kotala

Laskiainen lähestyy jo kovaa vauhtia ja mikäpä kyseiseen päivään kuuluu paremmin kuin laskiaispulla. Perinteitä voi kuitenkin rikkoa pullareseptissä pienillä uudistuksilla.

Laskiaista vietetään 26. päivä helmikuuta ja nyt jo useat lehdet esittelevät ahkerasti laskiaispullareseptejä. Jos perinteinen hillo-kermavaahtotäyte alkaa kuitenkin jo tuntua turhankin tutulta, kokeile vaihteeksi jotain uutta. 

Laskiaispullat suklaa-vaniljatäytteellä 

Täyte: 

3 dl kuohukermaa 

Noin 2 dl Nutellaa tai vastaavaa suklaalevitettä 

2 dl vaniljarahkaa 

1. Vatkaa kuohukerma ryhdikkääksi kermavaahdoksi ja nosta siitä 1/3 toiseen astiaan. Mausta jäljelle jäänyt kermavaahto kevyesti sokerilla. 

2. Sekoita sokerilla maustamasi kermavaahto vaniljarahkan kanssa. 

3. Sekoita sivuun nostamasi maustamaton kermavaahto suklaalevitteen kanssa huolellisesti. Sekoittaminen onnistuu vaikkapa haarukalla, kunhan annat suklaalevitteen ensin notkistua huoneenlämmössä noin tunnin ennen leivonnan aloittamista. 

4. Leikkaa pullien päältä niin sanotut lakit irti ja nosta sivuun. 

5. Laita pullien päälle ensin valmistamaasi suklaaseosta ja sen päälle vaniljavaahtoa. 

6. Laita lopuksi leikkaamasi lakit takaisin pullien päälle ja sirottele koristeeksi päälle hiukan tomusokeria. 

Vinkki! Helpoimmalla pääset pullien suhteen, jos ostat kaupan pakastealtaasta pullia, jotka voit itse paistaa uunissa. Jos taas haluat tehdä pullat itse, Vappu Pimiän makoisan pullareseptin löydät täältä

Lue myös: Maukas salaatinkastike on helppo ja terveellinen - kokeile reseptiä ja ihastu

Kilpailut

Uusimmat