Kaupallinen yhteistyö Tämän sisällön sinulle tarjoaa Urtekram
Ruokaideat vähissä? - kokeile Vappu Pimiän herkullista Chili Con Carnea
Mehevä lihapata pelastaa arkiruokailun, koska sitä voi tehdä kerralla isomman satsin ja syödä useampana päivänä peräkkäin.
Myös viikonloppuna kannattaa suosia pataruokia. Koko perhe ehtii ulkoilemaan yhdessä, kun kenenkään ei tarvitse seistä koko päivää hellan vieressä. Päivän ateria valmistuu uunissa hauduttamalla kuin itsestään. Sillä aikaa ehtii saada posket punaisiksi joko luistinradalla tai pulkkamäessä.
Juontaja Vappu Pimiän reseptillä valmistettu Chili Con Carne maistuu myös perheen pienimmille herkuttelijoille. Pataruuan lisukkeeksi riittävät täysjyväriisi ja raikas salaatti.
Chili Con Carne
800 g naudan paistia (sisä-, ulko- tai kulmapaisti)
1 plo (680 g) paseerattua tomaattia
½ prk (3rkl) tomaattipyreetä
2 dl vettä
1 tlk punaisia kidneypapuja valutettuna
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
loraus öljyä
0,5-1 tl chilijauhetta (säätele tulisuutta syöjien mieltymysten mukaan)
1 tl paprikajauhetta
1 tl jauhettua korianteria tai 2 tl korianterinsiemeniä murskattuna
suolaa, mustapippuria
1 limen mehu
1 ruukku tuoretta korianteria
tarjoiluun:
keitettyä täysjyväriisiä
creme fraichea
Tee näin:
1. Leikkaa paisti 2 cm paloiksi ja silppua sipulit.
2. Ruskista lihat ensin padassa tai kattilassa tilkassa öljyä. Tee ruskistus pienissä erissä, jotta nesteet pysyvät lihojen sisällä, eikä liha ala kiehua. Ota ruskistuneet lihat sivuun lautaselle.
3. Kaada seuraavaksi pataan tilkka öljyä ja kuullota sipulit siinä nopeasti. Lisää sekaan lihat ja kaada joukkoon paseerattu tomaatti sekä pyree, lisää joukkoon myös vesi sekä mausteet tuoretta korianteria ja limeä lukuunottamatta.
4. Anna kiehahtaa ja laske sen jälkeen lämpöä niin, että seos kiehuu hiljalleen. Anna chili con carnen lypsyä 1-2 tuntia välillä sekoitellen. Lisää tarvittaessa vettä.
5. Ennen tarjoilua tarkista suola ja lisää joukkoon limen mehu sekä silputtu korianteri. Tarjoile keitetyn riisin ja creme fraichen kera.
Vapun vinkit:
* Leikkaa liha aina syitä vasten - ei niiden myötäisesti. Tällöin liha pysyy mureana.
* Kypsennysaika riippuu lihasta, sisäpaisti kypsyy nopeammin kuin ulko- tai kulmapaisti.
* Tätä ruokaa et voi kypsentää liikaa. Pidempi haudutusaika tekee padasta mureamman ja maukkaamman.