Pääsiäisen pullaklassikko syntyy helposti – kokeile herkullisia rahkapullia
Monen pääsiäiseen kuuluu leivontaa sekä makoisia ruokia. Yksi pääsiäisherkku kannattaakin ottaa osaksi pyhien tarjoiluja, nimittäin rahkapullat. Alla perinteinen rahkapullaresepti rusinoineen, mutta halutessasi voit jättää rusinat myös täytteestä pois.
Rahkapullat
Pullataikina:
2,5 dl maitoa
1 dl sokeria
25 g tuorehiivaa
8 dl vehnäjauhoja
100 g voita
1 tl suolaa
1 kananmuna
½ rkl kardemummaa
Täyte:
250 g maitorahkaa
Kourallinen rusinoita
½ dl kermaa
1 kananmuna
½ dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
1 rkl tuorepuristettua sitruunamehua
Voiteluun kananmunaa
1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva maitoon.
2. Sekoita kananmuna seoksen joukkoon ja lisää kardemumma, suola ja sokeri.
3. Lisää vähitellen jauhoja ja vaivaa taikina huolellisesti. Lisää loppuvaiheessa sula rasva.
4. Alusta vielä taikinaa, kunnes se irtoaa käsistä helposti.
5. Anna taikinan kohota lämpimässä, vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
6. Pyörittele taikinasta noin 18 pullaa ja asettele ne pelleille. Kohota vielä lisää pullia liinan alla.
7. Sekoita täytteen ainekset keskenään huolellisesti.
8. Kun pulla on kohonnut, paina siihen päälle lasin pohjalla syvennys. Voitele pullien reunat munalla.
9. Lusikoi rahkatäyte pullien päälle syvennyksiin ja nosta pelti uuniin.
10. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin minuuttia. Jätä pullat mieluummin hiukan raaoiksi kuin liian kuiviksi.
Lue myös: Oletko jo kokeillut mokkapalojen kinuskista versiota? Testaa resepti ja ihastu