Viini kylmäksi hetkessä ilman laimentavia jääpaloja - katso miten onnistut
Lämpimät kesäillat houkuttelevat toisinaan herkuttelemaan hyvällä ruoalla sekä maistuvalla viinilasillisella. Tilanteen pilaa helpoiten se, että viini sattuu olemaan aivan liian lämmintä, jolloin osa nautinnosta katoaa.
Cosmopolitan vinkkaa kuitenkin niksistä, jolla saa viinin viileäksi hetkessä ja parasta on se, että tämä kikka kolmonen sopii sekä puna- että valkoviinille.
Miten homma sitten toimii? Käytännössä siis sinun tulee heittää lasiin vain jäädytettyjä viinirypäleitä. Ne viilentävät juoman hetkessä, mutta eivät laimenna sitä jääpalojen tapaan.
- Jääpalat ovat nokkela keksintö, mutta ikävä kyllä ne samalla laimentavat viiniä. Rypäleet sen sijaan pitävät mehut rypäleen sisällä, joten laimenemista tai makujen siirtoa ei tapahdu, kertoo viiniasiantuntija Ray Abercromby.
- Paras tapa on heittää 2-3 rypälettä lasiin ja pyöritellä niitä lasissa. Tämä niksi saa välittömästä lasin sopivan viileäksi.
Lähde: Cosmopolitan