9 asiaa, jotka jokaisen tulisi tietää ennen raskautta
Voit lukea Cosmopolitan-julkaisun neuvot ja rohkaisevat vinkit alapuolelta.
1. Jokainen nainen on erilainen.
Älä vertaa omaa matkaasi ystäviesi matkaan. Vaikka ystäväsi olisikin tullut heti raskaaksi pillerit lopetettuaan, ei se välttämättä heijasta sitä, miten pian sinä tulet raskaaksi. Älä kuvittele, että raskautesi olisi samanlainen kuin jollain muulla. Sitä se ei välttämättä ole.
2. Se ei välttämättä tapahdu heti.
Kuten edellä mainittiin, et välttämättä tule raskaaksi heti kun aloitatte yrittämisen. Vaikka ystäväsi olisivatkin tulleet raskaaksi miltei huomaamattaan, älä turhaudu, jos joudutte yrittämään pidempään. Se, jos joudutte yrittämään jopa vuoden, on aivan normaalia.
3. Sinussa ei ole mitään vikaa, jos joudutte yrittämään hieman kauemmin.
Vaikka joutuisittekin yrittämään lapsen tekoa pidempään, ei se tarkoita sitä, että sinussa olisi mitään vikaa. Välillä hedelmöittymisessä vain kestää pidempään. Jos olette yrittäneet tulla raskaaksi jo yli vuoden, voi olla hyvä idea käydä gynekologilla juttelemassa asiasta. Muuten ei kannata stressata.
4. Kropallasi voi kestää hetki mukautua siihen, kun lopetat ehkäisypillereiden käytön.
Joillain naisilla kestää hetki siinä, että kuukautiskierto palaa normaaliksi ehkäisypillereiden tai muun ehkäisyn lopettamisen jälkeen. Se on kuitenkin normaalia, että siinä voi kestää jopa kuukausia. Jos sinua huolestuttaa asia, juttele lääkärisi kanssa asiasta.
5. Kaikilla naisilla ei ole 28 päivän kiertoa.
Keskimääräinen kuukautiskierto naisilla on 21-35 päivää. Kroppasi ei siis välttämättä toimi samalla tavalla kuin lataamasi hedelmöittymissovellus, tai miten lukemassasi kirjassa sanotaan, mutta se on ihan hyväksyttävää.
6. Hedelmällisyyssovelluksiin ei kannata luottaa.
Voit ladata jopa kymmenen erilaista raskaussovellusta, jotka auttavat hedelmöittymisessä. Ne näyttävät parhaan ajan harrastaa seksiä ja kertovat, kun ovuloit. Ne voivat antaa tunteen, että hallitset tilannetta, vaikka todellisuudessa asia ei olisikaan niin.
Sovellusten käyttö voi sekoittaa mielesi ja tehdä raskaaksi tulemisesta sinulle pakkomielteen. Ennen kuin huomaattekaan, ette harrasta seksiä muulloin kuin silloin, kun sovellus sanoo sen olevan hyvä idea.
7. Seksin aikatauluttamisen ei tarvitse olla tylsää.
Se voi tuntua ikävältä merkata kalenteriinsa päivät, jolloin ovuloit ja jolloin "pitäisi" harrastaa seksiä. Mutta seksin aikatauluttamisen ei tarvitse olla tunnelmanlatistaja; ottakaa mukaan leluja, öljyjä, erilaisia asuja tai nauttikaa muutama viinilasillinen, jotta pääsette oikeaan tunnelmaan.
8. Raskaustesti voi näyttää ensimmäisenä päivänä negatiivista ja pari päivää myöhemmin positiivista.
Kyllä, välillä raskaustestit näyttävät negatiivista, vaikkakin todellisuudessa oletkin raskaana. Paras aika raskaustestin tekemiselle on yleensä kahden viikon jälkeen mahdollisesta hedelmöittymisestä, kun HGC-hormonitasot ovat korkeimmillaan.
Lähde: Cosmopolitan
Lue myös: Nainen veti viimeisen treenin vain hetkeä ennen synnytystä: Katso video osastolta!
Lue myös: 10 tunnetta, jotka nainen kokee alkuraskauden aikana – samaistutko ajatuksiin?
Lue myös: Yhdeksän asiaa, mitä ei tule sanoa raskaana olevalle naiselle
Lue myös: Äidin suuri sokerin kulutus raskauden aikana lisää lapsen riskiä sairastua astmaan