Herkullinen bataattilisuke syntyy kuin itsestään - katso ohje, joka vie kielen mennessään
Bataatti on herkullinen kasvis, joka sopii suomalaiseenkin ruokapöytään. Bataatti on parhaimmillaan muun muassa lisukkeena sekä kasvissosekeiton osana.
Yksi nopea ja erittäin herkullinen tapa valmistaa bataatti on paahtaa se uunissa. Parasta on, että tällöin ruoka tulee kuin itsestään.
Miten toimitaan?
Ensin bataatti halkaistaan kahtia. Sen jälkeen puolikkaat asetellaan uunivuokaan ja niiden päälle sipaistaan oliiviöljyä sekä suolaa. Tämän jälkeen palaset käännetään niin, että kuoripuoli on ylös päin. Vuoka heitetään 200 asteiseen uuniin, noin puoleksi tunniksi.
Ennen tarjoilua pinnalle ovi heittää vielä nokareen voita, jonka jälkeen koko komeuden voi muussata kuoressa.
Herkku sopii syötäväksi sellaisenaan tai vaikka kanan tai lihan kanssa. Video-ohjeen voit katsoa alta.
Lue myös: Grillattu bataatti maistuu myös lihansyöjälle - katso resepti maukkaaseen ja nopeaan kesäruokaan
Lähde: Huffington Post