Kuva: Fotolia

Oletko sinäkin syönyt sushia aina väärin? Asiantuntija paljastaa oikean tavan

25.09.2017 19:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Sushia ei kannata upottaa soijaan.

Sushi on noussut muutaman vuoden aikana suureen suosioon myös Suomessa. Vähän nimittäin löytyy enää niitä kaupunkeja tai kuntia, joista kyseistä herkkua ei saa lainkaan.

Saattaa kuitenkin olla, että länsimainen tyyli nauttia sushia ei ole se oikein. Monet nimittäin nauttivat tietämättään sushinsa väärin.

Kokki Naomichi Yasudan mukaan suurin virhe on se, että peittää sushin inkiväärillä sekä soijalla. Myös inkiväärin laittaminen kalan päälle on hänen mukaansa suuri etikettivirhe. Yasudan mukaan kalan upottaminen soijaan ja ylimääräisen ravisteleminen pois ei sekään ole suotavaa.

Yasudan mukaan makit, eli levään käärityt rullat, tulisi upottaa soijaan käsin ja nakata tämän jälkeen kokonaisina suuhun. Tämän jälkeen nautitaan yksi inkiväärin pala, jotta suu saadaan puhtaaksi.

Nigiri sen sijaan tulisi syödä puikolla niin, että se kastetaan soijaan sivuttain. Näin kala saa makua soijasta.

Kalan upottaminen wasabiin on myös suuri virhe, sillä wasabi peittää helposti muuta maut alleen.

Videon oikeaoppisista tavoista voit katsoa alta.

Lue myös: Sushi, joka nitistää makeannälän - uusi ruokatrendi muuttaa banaanit uuteen muotoon

Lähde: Independent

Kilpailut

Uusimmat