Täydellisten pannukakkujen ohje selvitettiin - pienillä muutoksilla iso vaikutus
Tiedemiehet ovat jalostaneet voimansa selvittääkseen, millä keinoilla pannukakuista saa parhaimman mahdollisen makuisia. Vaikka suomalaisille tutumpia ovatkin letut ja varsinainen uuninpellille tehtävä pannukakku, puhutaan nyt amerikkalais-henkisistä pannukakuista, jotka ovat saaneet jalansijaa myös meillä koto-Suomessa.
Alla tutkijoiden ohjeet, jotka ovat avainasemassa maistuvaa ja onnistunutta pannukakkutaikinaa valmistettaessa:
Sitruunamehu
Lisää jokaista kahta desiä maitoa kohti, yksi ruokalusikallinen sitruunamehua.
Ruokasooda
Lisää maidon ja sitruunamehun laiton yhteydessä myös aivan pieni ripaus ruokasooda. Ruokasooda aiheuttaa nesteiden kanssa kuplia ja tekee taikinan koostumuksesta paistovaiheessa kuohkean ja pehmeän. Lisäksi ripaus ruokasoodaa auttaa pannukakkuja ruskistumaan kauniisti.
Vatkaus
Tutkijat suosittelevat myös välttämään yleistä virhettä: liikaa sekoittamista ja vatkausta. Vaikka tuntuukin, että taikina on paras sekoittaa mahdollisimman tasaiseksi, tekee liika vatkaaminen taikinasta sitkasta ja kovaa.
Kokeile ja tutki
Tutkijat suosittelevat myös kokeilemaan variaatioita tutuista pannukakkuresepteistä, sillä vain testaamalla huomaa pienet erot maussa. Esimerkiksi voin kanssa kannattaa toisinaan poiketa reseptistä, sillä jo pieni lisäys voi vaikuttaa makuun melkoisesti.
Lue myös: Herkullinen bataattilisuke syntyy kuin itsestään - katso ohje, joka vie kielen mennessään
Lue myös: Oletko sinäkin syönyt sushia aina väärin? Asiantuntija paljastaa oikean tavan
Lähde: The Daily Mail