Pilaatko sinäkin perunamuusin tietämättäsi pienillä virheillä? Yksinkertaisilla vinkeillä onnistut
Perunamuusi toimii melkein ruuan kuin ruuan kanssa. Se on monen nuoremman kuin vanhemmankin lempiruokaa. Muusin tekemistä pidetään todella helppona reseptinä. Perunat kiehautetaan kypsiksi, muussataan ja lisätään joukkoon vähän suolaa, maitoa ja voita.
Pienillä parannuksilla Good Housekeeping -julkaisu lupaa kuitenkin viedä sinut aivan uudelle tasolle perunamuusin kanssa. Tästä arkiruuasta saa vielä samettisempaa ja makoisampaa kiinnittämällä esimerkiksi huomiota perunalajikkeeseen.
Valitse oikea perunalajike
Valitse muusiisi siis niin sanottuja jauhoisia perunalajikkeita. Ne sisältävät paljon tärkkelystä ja imevät myös nestettä sekä makuja itseensä tehokkaasti.
Lisää suolaa jo keitinveteen
Kun perunat keitetään vedessä, ne imevät itseensä osan siitä. Jos olet käyttänyt suolaa jo keitinveteen, sinun ei tarvitse lisätä suolaa niin paljon muusiin.
Aloita keittäminen kylmällä vedellä
Jotkut keittävät veden valmiiksi vedenkeittimessä, jotta vesi kiehuisi nopeammin. Tätä ei kuitenkaan kannata tehdä, koska se vain vahingoittaa perunoita. Laita perunat kattilaan, peitä ne kylmällä vedellä ja laita suolaa keitinveteen.
Koska perunat ovat koko ajan vedessä sen lämmetessä, ne kypsyvät tasaisesti eivätkä hajoa vedessä.
Lisää voi huoneenlämpöisenä
Monet laittavat sekaan kylmää maitoa ja kylmää voita, joka osaltaan jäähdyttää muusia. Lisää voi sen sijaan huoneenlämpöisenä, jotta se imeytyisi tasaisemmin muusiin.
Älä vatkaa liikaa
Tärkkelystä vapautuu jokaisella muussauskerralla. Jos olet liian kovakourainen, tai vastaavasti muussaat seosta liikaa, se muuttuu liimamaiseksi liiallisesta tärkkelyksestä. Aloita siis varovasti.
Lue myös: Vohveliraudasta on moneksi - katso nerokkaat niksit ruoanlaittoon
Lähde: Good Housekeeping