Bataatti-avokadotacot ovat täydellinen juhannusherkku - nappaa resepti talteen
Kasvissyönti ja vegaaninen ruokavalio ovat nostaneet huimasti suosiotaan. Tuoreen Oxfordin yliopiston tutkimuksen mukaan vegaaniksi ryhtyminen on suurempi ympäristöteko kuin lentämisen vähentäminen. Maukkaita kasvisreseptejäkään ei ole enää vaikea löytää.
Good Housekeeping -julkaisun bataatti-avokadotacot ovat mainio lisä juhannusmenuun. Jättämällä fetajuuston pois, saat vegaanisen version. Valitse tai valmista myös salsa verde ilman anjovista.
Resepti
550 g bataattia
1 rkl oliiviöljyä
1 tl chilijauhetta
½ tl suolaa
1 pkt mustia papuja
Noin 1 dl salsa verdeä
1 avokado
8 maissitortillaa
Fetajuustoa
Korianteria koristeluun
Pese bataatit ja leikkaa pienemmiksi paloiksi. Mausta bataatit oliiviöljyllä, chilijauheella ja suolalla. Paista 30 minuuttia 220 asteessa. Huuhtele ja valuta pavut. Yhdistä kattilassa salsa verde ja mustat pavut, lämmitä ja sekoita. Pilko avokadot sopiviksi paloiksi. Täytä tortillat. Koristele fetajuustolla ja korianterilla. Tarjoile bataattia ja papuja avokadoilla, maissi tortilloilla, cotijalla tai fetajuustolla ja korianterilla.
Lähde: Good Housekeeping
Lue myös: Pipsa Hurmerinta: "Ruuan hintaa pitäisi nostaa paljon!"