Haluatko pitää banaanit hyväkuntoisina? Yllättävä kikka estää tummumisen
Banaani on parhaimmillaan raikas, maistuva ja monikäyttöinen hedelmä. Ainoa huono puoli vain on, että ne myös alkavat nopeasti tummentua. Vaikka tummentuneet banaanit eivät kaikille maistukaan, ovat ne silti täysin turvallisia syödä ja ovat jopa helpompi vatsan sulattaa.
Banaanit on myös mahdollista muutamalla niksillä saada säilymään mustumatta pidempään:
Kaupassa
Älä laita banaaneja kaupassa pussiin, sillä pussissa ne tummuvat nopeammin.
Kotona
Pidä banaanit yhdessä nipussa, älä revi niitä erilleen. Pidä banaanit myö somassa kulhossaan äläkä laita samaan astiaan muiden hedelmien kanssa, sillä jotkin hedelmät voivat nopeuttaa tummumista.
Banaaninipun pää kannattaa myös kietoa elmukelmuun, sillä sekin hidastaa banaanien tummumista. Jos myös huomaat esimerkiksi yhden banaaneista jo tummuneen, irroita se ja siirrä pois, sillä jo yksi tummunut banaani nopeuttaa muidenkin banaanien tummumista.
Myös banaanien säilyttäminen jääkaapissa saa banaanit pysymään tuoreempina pidempään. Voit myös kuoria ja pilkkoa banaanin pieniksi ja laittaa pussiin ja pakkaseen, jolloin ne ovat heti käyttövalmiita esimerkiksi smoothieihin.
Lähde: Women's Health Magazine
Lue myös: Miltä näyttää täydellisen kypsä banaani? Instagram-kuva sai aikaan hurjan väittelyn