Viikonlopun kruunaa herkullinen suklaajuustokakku - kokeile ja ihastu
Jos herkkuhammasta kolottaa, kannattaa testiin ottaa suklainen juustokakku, joka maistuu varmasti koko perheelle. Tässä herkussa yhdistyy klassinen juustokakku sekä herkullinen suklaa aavistuksella kahvin aromia. Kakkua varten tarvitset halkaisijaltaan noin 24 sentin irtopohjavuoan.
Suklainen juustokakku
Pohja:
1 pkt kaurakeksejä
50 g voita
3 rkl kahvia
Täyte:
200 g suklaata
2 dl kuohukermaa
1 rasia (180-200 g) vaniljatuorejuustoa
2 rkl sokeria
2 liivatelehteä
1 tl vaniljasokeria
2 rkl kahvia
1. Hienonna keksit esimerkiksi sauvasekoittimella tai monitoimikoneella. Kaada joukkoon sulatettu voi sekä kahvi. Sekoita ja kaada seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaa. Painele seos tasaiseksi pohjalle ja aseta vuoka jääkaappiin.
2. Liota liivatelehtiä kymmenen minuutin ajan kylmässä vedessä ja valmista samalla täyte.
3. Sulata suklaa esimerkiksi vesihauteessa tai kattilassa miedolla lämmöllä. Vatkaa sillä aikaa kerma vaahdoksi.
4. Sekoita keskenään suklaa, tuorejuusto sekä sokerit keskenään.
5. Kuumenna kahvi kuumaksi. Puristele ylimääräinen vesi pois liivatelehdistä ja laita ne kuppiin, jossa kahvi on. Sekoita, kunnes liivatelehdet ovat sulaneet kuuman kahvin joukkoon.
6. Kaada liivatekahvi suklaaseoksen joukkoon ohuena vanana samalla reippaasti sekoittaen. Lisää joukkoon kermavaahto ja sekoita tasaiseksi.
7. Kaada seos vuokaan, peitä vuoka kelmulla ja laita jääkaappiin vähintään 5 tunniksi tai mielellään yön yli.
8. Nauti!
Lue myös: Jäätelön teko ei vaadi jäätelökonetta - kokeile helppoa reseptiä!