Tee mustikkapiirakka pellille - katso herkullinen ohje, josta riittää
Mustikkapiirakka on parhaimmillaan raikas ja makea leivonnainen, joka syntyy melko vaivattomasti. Jos herkusta haluaa riittoisan, kannattaa se valmistaa suoraan uuninpellille ja laittaa osa vaikkapa vierasvaraksi pakkaseen.
Mustikkaisen täytteen voi tehdä herkullisen vaniljarahkaisena, niin kuin ohjeessa neuvotaan tai jos tykkää raikkaammasta mausta, voi rahkan jättää pois ja käyttää täytteenä vain mustikkaa.
Mustikkapiirakka pellille
Pohja:
250 g voita
8 dl vehnäjauhoja
3,5 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 rkl ruokasoodaa
2 tl vanilliinisokeria
2 dl piimää
2 kananmunaa
Täyte:
400 g mustikoita
400 g vaniljarahkaa (muunkin makuiset rahkat käyvät)
1. Sekoita keskenään kuivat ainekset.
2. Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Lisää se sitten kuivien ainesten joukkoon.
3. piimä ja munat. Sekoita vaikkapa haarukalla, taikina saa jäädä paakkuiseksi.
4. Vuoraa pelti leivinpapaperilla ja levitä taikina leivinpaperille tasaisesti.
5. Sekoita keskenään täyte eli mustikat ja rahkat tai käytä pelkät mustikat. Levitä ne pohjan päälle.
6. Ota sivuun laitettu taikinamuruseos ja ripottele se taikinan päälle.
7. Paista uunin alaosassa, 200 asteessa reilu 15 minuuttia. Tarjoa vaikkapa vaniljajäätelön kanssa!
Lue myös: Jogurttileivät paistuvat nopeasti pannulla ja ovat koko perheen välipalasuosikki - kokeile