Sokeriton mustikkapannukakku kruunaa aterian - ihastu raikkaaseen reseptiin
Pannukakku on yleenssä varma jälkiruoka, joka on jokaisen makuun. Kesäisestä pannariversiosta löytyy maistuva mustikka ja annoksen kylkeen sopii täydellisesti vaikkapa vaniljajäätelö. Sokeria pannariin ei tarvitse laittaa, mutta halutessaan joukkoon voi lisätä vaniljasokeria teelusikallisen. Mustikkapannariin sopivat parhaiten tuoreet mustikat, joita onneksi on jo metsässä tarjolla.
Mustikkapannukakku
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
4 dl maitoa
3 dl tuoreita mustikoita
¼ tl suolaa
1. Vatkaa munat kevyesti ja lisää joukkoon maito, jauhot ja suola. Sekoita hyvin.
2. Voitele piirakkavuoka ja kaada taikina vuokaan. Ripottele mustikat taikinan päälle.
3. Paista piirakkaa uunin keskitasolla 225 asteessa noin puoli tuntia.
4. Nauti vaikkapa jäätelön tai turkkilaisen jogurtin kera.
Lue myös: Anna lahjaksi tai nautiskele itse: Itse tehty pistaasisuklaa on helppo ja herkullinen