Muutamalla niksillä syntyy taivaallinen kokkeli - kokeile ja ihastu
Kananmuna on monelle arkinen eväs ja kokkeli vähintäänkin tuttu ruoka. Silti kokkeleissa on eroja; kaikessa yksinkertaisuudessaan sen voi valmistaa vain kananmunasta tai sitten tuunata siitä samettisen pehmeän ja herkullisen.
Alla muutama ammattilaisten niksi, joilla kokkelista saa tuunattua astetta maistuvamman:
Herkullinen munakokkeli
4 kananmunaa
1 dl maitoa
2,5 dl pilkottua ruohosipulia
½ tl suolaa
2 rkl voita paistamiseen
1. Riko munat kulhoon ja lisää joukkoon voita lukuunottamatta muut ainekset.
2. Sekoita munat rikki, mutta älä vatkaa.
3. Sulata voi kattilassa melko miedolla lämmöllä ja kaada kokkeliseos kattilaan. Sekoittele kokkelia sen hyytyessä, mutta älä anna sen ruskistua.
4. Kun kokkeli on hyytynyt sopivaksi, kaada lautaselle ja nauti!
Lue myös: Vähähiilihydraattiset munakaswrapit syntyvät helposti - tsekkaa resepti