Suussa sulavat suklaakeksit kruunaavat viikonlopun - ihastu reseptiin
Kauppojen hyllyiltä löytyy laaja kirjo erilaisia keksejä, mutta itse tehdyt suklaakeksit vievät helposti voiton. Keksit syntyvät myös melko vaivattomasti ja nopeasti ja katoavat yleensä melko nopeasti parempiin suihin.
Suklaakeksit
200 g voita
200 tummaa suklaata
2 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1. Sulata voi. Rouhi suklaa veitsellä pieneksi ja lisää 50 grammaa suklaarouhetta sulan rasvan joukkoon. Sekoita niin, että suklaarouhe sulaa voin sekaan.
2. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhon joukkoon leivinjauhe, suola ja kaakaojauhe.
3. Sekoita voi-suklaaseokseen sokerit ja myös kananmunat yksitellen huolellisesti sekoittaen.
4. Lisää taikinaan loppu suklaarouhe sekä jauhoseos ja sekoita huolellisesti.
5. Nostele lusikalla isoja nokareita uuninpellille, leivinpaperin päälle.
6. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin kymmenen minuutin ajan.
Lue myös: Padassa syntyy superhelppo ja ihanan rapea leipä - katso resepti