Lettu on klassikko! Katso räiskäleohje, johon rakastut
Räiskäleet nousevat monella ykkösherkuksi pannukakun ohella. Räiskäleiden paistamiseen voi kulua hetki, mutta onneksi taikina syntyy nopeasti ja helposti. Letut eivät myöskään yleensä ehdi pitkään jäähtymään lautasella, niin taattu niiden suosio on.
Alla ohje mitä mainioimpaan lettutaikinaan:
Räiskäleet
4 kananmunaa
9 dl maitoa
2 rkl sokeria
1 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
4 dl vehnäjauhoa
3 rkl voisulaa
1. Vatkaa munat rikki kulhossa, lisää joukkoon sokeri, maito ja suola.
2. Lisää jauhot joukkoon ja lopuksi sula voi.
3. Anna taikinan tekeytyä puolesta tunnista tuntiin.
4. Paista letut runsaan voin kera kuumalla pannulla.
5. Nauti vaikkapa kermavaahdon ja mansikkahillon kera.
Lue myös: Uunifetapasta-Jenni keksi uuden hittiruuan - kaikki syntyy vain yhdessä astiassa, katso!