Juustoiset leipäset ovat helppo ja nopea eväs - ota resepti haltuun
Lämpimät leivonnaiset maistuvat aina, mutta yhtä hyvin ne toimivat myös suolaisina versioina. Näistä juustoisista leipäsistä tekee erinomaisen ennen kaikkea niiden helppous; taikina ei vaadi vaivaamista tai odottelua, vaan syntyy nopeasti ja on heti valmis uuniin. Voitele lämpimät leipäset vaikkapa valkosipulivoisulalla.
Juustoiset leipäset
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl paprikajauhetta
50 g voita
1 tl suolaa
2,5 dl juustoraastetta
2 dl maitoa
1. Sekoita keskenään kuivat aineet.
2. Lisää joukkoon sula voi, maito ja juustoraaste ja sekoita huolellisesti.
3. Jaa taikina kahdeksaan osaan, painele pieniksi leipäsiksi ja paista uunissa 250 asteessa noin 10 minuuttia tai kunnes leipäset ovat kauniin kullanruskeita.
Lue myös: Lettu on klassikko! Katso räiskäleohje, johon rakastut