Joulupöydän kruunaa herkullinen valkosuklaavaahto - katso ohje
Perinteisten kakkujen rinnalla hyvä vaihtoehto vaikkapa joulupöytään on herkullisen makea valkosuklaavaahto. Samettisen pehmeä vaahto syntyy pienellä vaivalla ja sen kanssa voi tarjoilla vaikkapa marjoja. Annostele valmis vaahto vaikkapa kauniisiin mukeihin ja koristele vaikkapa suklaarouheella.
Valkosuklaavaahto
100 g valkosuklaata
1 kananmuna
1,5 dl kermaa
1 liivatelehti
30 g tomusokeria
1. Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen. Sulata sillä aikaa valkosuklaa vaikkapa vesihauteessa. Jos käytät mikroa, varo, ettei valkosuklaa pala.
2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa myös kananmuna ja tomusokeri vaahdoksi.
3. Sekoita liivate tilkkaan kuumaa kermaa. Sekoita sulatettu suklaa kananmunasokerivaahtoon ja kaada lopuksi joukkoon myös liivatekerma. Sekoita hyvin.
4. Nostele joukkoon myös kermavaahto ja sekoita.
5. Anna vaahdon tekeytyä hetken aikaa jääkaapissa ennen tarjoilua.
Lue myös: Paistetut banaanit ovat edullinen, nopea ja maistuva herkku - katso resepti