Sitruunainen halloumipasta on helppo ja herkullinen ruoka
Pasta on helppo ja koko perheelle maistuva eväs, joka taipuu moneen. Maistuva ja nopea kasvisruoka syntyy, kun otat pastan kaveriksi halloumin ja sitruunan, lisäpotkua annos saa runsaasta valkosipulista. Raikas ja maistuva ruoka onkin täynnä makuja eikä kokkailukaan vaadi ihmeitä. Jos haluat tehdä annoksesta vähähiilihydraattisen version, korvaa pasta esimerkiksi kesäkurpitsasuikaleilla, jotka saat raastettua spagettimuotoon julienneraudalla. Katso ohje alta:
Sitruunainen halloumipasta
300 g nauhapastaa tai suikaleiksi pilkottua kesäkurpitsaa
200 g halloumijuustoa
1 sitruuna
3 valkosipulinkynttä
3 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
1. Keitä pasta kypsäksi ja kuutioi pastan kiehuessa juusto paloiksi.
2. Paista juustoa ilman rasvaa pannulla, kunnes se saa sopivasti väriä.
3. Ota juusto pois pannulta ja raasta pannulle kuoritut valkosipulinkynnet sekä raasta myös sitruunan kuori pannulle. Lisää joukkoon öljy ja paista kevyesti käännellen.
4. 5. Valuta pastasta vesi ja laita pastat pannulle, lisää myös joukkoon sitruunan mehu.
6. Lisää joukkoon myös juusto ja mausta suolalla ja pippurilla, kääntele ainekset sekaisin ja kaada lautasille.
7. Nauti!
Lue myös: Herkullinen sinihomejuusto-parsakaalisosekeitto vie kielen mennessään - katso resepti