Joulun herkullisin sienisalaatti syntyy helposti - ota kokeiluu maistuvin resepti
Jouluna pöytä täyttyy monella toinen toistaan maistuvammalla ruoalla, mutta yksi klassikko, johon ei helpolla kyllästy on sienisalaatti. Kyseinen herkku on mitä helpoin tehdä itse kotona eikä siihen kulu paljoa aikaa. Ei myöskään tarvitse huolestua, jos syksyn sienisato on jäänyt metsään, sillä tämä sienisalaatti syntyy kaupan suolasienistä. Sienisalaatti kannattaa myös tehdä jääkaappiin tekeytymään jo edellisenä päivänä, jolloin maku on seuraavana päivänä mitä parhain.
Herkullinen sienisalaatti
4 dl suolasieniä
1 keltasipuli
1 dl smetanaa
1 dl ranskankermaa
¾ korkillista väkiviinaetikkaa
suolaa maun mukaan
valkopippuria maun mukaan
1. Poista sienistä liika suola kiehauttamalla niitä runsaassa vedessä noin 15 minuuttia tai liottamalla sieniä vedessä 1-2 tuntia. Voit maistella välillä sieniä, jotta tiedät milloin suola on sopiva. Varo, ettet keitä liikaa, ettei maku häviä kokonaan.
2. Siivilöi sienet kuiviksi ja pilko pieneksi silpuksi.
3. Kuori ja pilko sipuli pieneksi ja lisää sienien joukkoon.
4. Lisää joukkoon muut ainekset ja sekoita sekaisin. Maistele ja lisää tarvittaessa mausteita. Jos salaatti on liian vetinen, lisää joukkoon smetanaa tai ranskankermaa ja hiukan lisää mausteita, jotta saat koostumuksen lisäksi myös maun kohdilleen.
5. Laita jääkaappiin tekeytymään ennen tarjoilua.
Lue myös: Piparijuustokakku on nopea herkku! Nappaa helppo resepti, joka ei vaadi liivatteilla läträämistä