Ethän säilytä näitä ruoka-aineita jääkaapissa? Monet sortuvat kyseisiin virheisiin
Monilla ihmisillä voi olla vääristynyt kuva siitä, mitä ruokia saa säilyttää jääkaapissa ja mitä taas ei. Jotkut ruoat pysyvät jääkaapissa säilytettyinä parempina, kun osa ruoista suositellaan taas säilytettävän huoneenlämmössä. Alta voit katsoa listauksen ruoka-aineista, jotka olisi syytä jättää huoneenlämpöön.
1. Basilika
Basilika on paras säilyttää huoneenlämmössä varret veteen upotettuna. Jääkaapissa lehdet muuttuvat helposti märiksi ja ruskeiksi, mikä pilaa basilikan maun sekä koostumuksen, kerrotaan Delish-sivustolla.
2. Kurkku
Tämä voi tulla monille yllätyksenä, mutta kurkkua ei kannattaisi välttämättä säilyttää jääkaapissa. Kurkku saattaa paleltua ja mennä vetiseksi nopeasti, jos sitä ei säilytetä huoneenlämmössä.
3. Sipuli
Oletko koskaan huomannut, että sipulit saattavat mennä jääkaapissa nopeasti pehmeäksi, ja ne homehtuvat? Tämä johtuu jääkaapin kosteudesta. Sipulit kannattaa säilyttää kuivassa sekä viileässä paikassa.
4. Peruna
Jääkaapista tuleva kosteus ei tee myöskään perunoille hyvää. Perunoita kannattaa säilyttää poissa valolta, esimerkiksi avoimessa paperipussissa tai laatikossa. Jääkaapissa säilyttäminen voi tehdä perunoiden mausta makean ja rakenne voi muuttua oudoksi.
5. Tomaatit
Tomaatit kannattaa säilyttää huoneenlämmössä, jos haluat säilyttää tomaateissa niiden luonnollisen maun sekä mehukkuuden.
6. Oliiviöljy
Monet säilyttävät oliiviöljyä huoneenlämmössä ja osa taas jääkaapissa. Kuitenkin oikeaoppinen paikka oliiviöljyn säilyttämiselle on esimerkiksi kaappi, missä öljy pysyy suojassa lämmöltä sekä valolta. Jääkaapissa oliiviöljy voi muuttua kiinteäksi, jolloin myös maku heikkenee.
7. Kahvi
Jos haluat säilyttää kahvissa hyvän maun, ei sitä tulisi silloin säilyttää jääkaapissa. Nationwide coffee -sivuston mukaan kahvin ottaminen jatkuvasti jääkaapista pois johtaa kahvin jatkuvaan lämpövaihteluun, minkä myötä kahvin maku heikkenee.
8. Marjat
Myös Kitchenaid-sivustolla vinkataan, että marjoja ei kannattaisi säilyttää jääkaapissa. Tällöin marjat pysyvät tuoreimpana pidempään, eikä jääkaapin kosteus pilaa marjojen makua. Kaikkia marjoja ei kannattaisi myöskään pestä kuin vasta silloin, kun ne syödään tai otetaan käyttön.
9. Leipä
Leipää ei kannata säilyttää jääkaapissa, vaan huoneenlämmössä yli 22 asteessa, kerrotaan Fazerin sivuilla. Leipä vanhenee jääkaapissa yllättäen nopeammin, mutta päiväyksen lähestyessä leipä kannattaa kuitenkin siirtää aina pakastimeen.
Lue myös: Makeisverolla ei välttämättä olekaan odotetunlaisia vaikutuksia
Lue myös: Käykö tavallinen soijakastike keliaakikolle, vaikka se sisältää vehnää? Keliakialiitto vastaa
Lähde: Delish, Nationwide coffee, Kitchen aid, Fazer