Kuva: Shutterstock

Kotitalousvähennykseen suuria muutoksia - katso paljonko vähennystä voi jatkossa saada

23.09.2024 19:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Muutokset ovat osa valtionhallinnon säästöjä.

Kotitalousvähennyksen enimmäismäärä laskee 1600 euroon. Vähennys on 35 prosenttia, työn osuudesta, jos ostaa työn tai hankkii palvelun yritykseltä. Lisäksi kotitalousvähennyksen omavastuuosuus nousee 100 eurosta 150 euroon.

Samalla kotitalous-, hoiva- ja hoitotyöstä saatu korotettu vähennys poistuu, kertoo Verohallinto tiedotteessaan. Muutokset tulevat voimaan ensi vuoden alussa. 

Tällä hetkellä vähennystä voi saada 40 prosenttia remonttitöiden työn osuudesta ja 60 prosenttia kotitalous-, hoiva- tai hoitotyön osuudesta. Enimmäismäärä on tällä hetkellä remonttitöistä 2250 euroa ja kotitalous-, hoiva- ja hoitotöistä sekä fysioterapiasta 3500 euroa. 

- Eniten kotitalousvähennyksen muutokset vaikuttavat niihin, jotka ovat hyödyntäneet vähennyksen enimmäismäärän. Vuodesta 2025 alkaen remonttitöistä voi saada 650 euroa vähemmän ja kotitalous-, hoiva- ja hoitotyöstä jopa 1 900 euroa vähemmän vähennystä kuin tänä vuonna, sanoo ylitarkastaja Petri Manninen Verohallinnosta.

Muutokset ovat osa valtionhallinnon säästöjä. Hallitus arvioi, että kotitalousvähennykseen tehtävät muutokset tuovat 100 miljoonan euron säästön vuosittain.

Kotitalousvähennys on yksi suosituimmista verovähennyksistä. Verovuodelta 2022 sitä haki kaikkiaan puoli miljoonaa suomalaista. 

Lue myös: Verokortteihin tulossa muutos

Lähde: Verohallinto

Kilpailut

Uusimmat