Perjantairesepti: Juustomuffinit

16.11.2012 10:15 - Heli Thoren

Juusto antaa näihin suolaisiin muffineihin sekä makua että suolaisuutta. Jos käytät tofua, lisää taikinaan hiukan suolaa. Voit parannella muffinien makua esimerkiksi yrteillä aurinkokuivatuilla tomaateilla tai oliiveilla.

Juusto- tai tofumuffinit

noin 12 kpl

100 g voita tai margariinia

3 dl jauhoja

1 dl kaurahiutaleita

1 tl leivinjauhetta

1 tl soodaa

1 tl paprikajauhetta

2 dl soijamaitoa

1 dl raastettua juustoa (emmentaalia, parmesaania tai muuta sellaista) tai tofua

(1 tl suolaa)

(1-2 tl pestoa)

1. Pehmennä rasva huoneenlämpöiseksi.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään.

3. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja jaa taikina muffinivuokiin.

4. Paista 180 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

 

Lisää hurmaavia kasvisreseptejä Tuija Ruuskan Kasvisaskeleet-kirjasta, 28 e, Moreeni

Kilpailut

Uusimmat