Loihdi täydellinen täytekakku kevään juhliin - helppo resepti
Kivan juhlan kruunaa suussasulava täytekakku. Huolellisella vatkauksella ja oikealla määräll kostuketta pääset täydelliseen lopputulokseen.
Täytekakku
4 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa tarpeeksi pitkään, jotta vaahdosta tulee kiinteää ja kuohkeaa.
2. Sekoita vehnäjauhot, perunajauho ja leivinjauho keskenään erillisessä kulhossa. Sekoita varovasti joukkoon. Voit käyttää siivilää, jolloin säästyt takuulla jauhokokkareilta.
3. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka, jonka halkaisija on noin 25 cm. Kaada taikina vuokaan.
4. Paista pohjaa 175 asteisessa uunissa, alatasolla noin 30 minuuttia. Voit kokeilla pohjan kypsyyttä tulitikulla. Kun tikkuun ei tartu taikinaa, pohja on kypsä.
5. Anna pohjan jäähtyä huolella ennen täyttämistä.
Täytevinkkejä:
- Perinteinen kermakakku syntyy kermavaahdosta, marjoista tai hedelmistä ja kostutukseen käytettävästä mehusta.
- Jos haluat kevyemmän version, voit sekoittaa kerman joukkoon rahkaa. Myös maustetut rahkat maistuvat hyviltä kakussa.
Muista!
Täytekakun kostutus on törkeä osa maistuvaa lopputulosta. Liikaa kostutettu kakku löystyy, kun taas liian vähän kostutettu maistuu kuivalta. Varaa yhteen kakkuun maksimissaan noin puoli desiä maitoa tai mehua jokaista kananmunaa kohden.