Metsästä uuniin: herkullinen kantarellipiiras
Herkullisen täyteläinen sienipiiras syntyy isosta satsista kantarelleja, kevätsipulista ja kermaviilistä.
Kantarellipiiras
8 hengelle
Pohja:
150 g voita
3,5 dl vehnäjauhoja
3 rkl maitoa
0,5 tl suolaa
Täyte:
noin 1 l tuoreita kantarelleja
2 kevätsipulia varsineen
voita
suolaa
mustapippuria
1 prk kermaviiliä
2 munaa
150 g emmental-juustoa raastettuna
1. Nypi pehmeään voihin vehnäjauhot. Lisää suola ja maito. Laita teikina jääkaappiin tekeytymään.
2. Pilko kevätsipuli ja puhdistetut kantarellit paloiksi. Paista sienet ja sipuli voissa pannulla, kunnes sienistä ei lähde enää nestettä.
3. Sekoita kulhossa kermaviili, juusto, munat ja mausteet keskenään. Lisää paistetut sienet ja sipuli.
4. Voitele irtopohjavuoka runsaalla voilla. Laita vuoan pohjalle leivinpaperi, sulje reunat ja leikkaa paperi pyöreäksi vuoan mukaan. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Kaada täyte päälle.
5. Paista uunissa 200 asteessa 20-30 minuuttia. Nauti vihreän salaatin kanssa.