Perjantairesepti: Sienilasagne
Sieniä ja jauhelihaa yhdistelevän lasagnen voi tehdä kasvissyöjälle maistuvana versionakin.
Sienilasagne
4 annosta
1 l tuoreita sieniä
5 rkl oliiviöljyä
2 keltasipulia pilkottuna
2 porkkanaa silputtuna
40 g juuriselleriä silputtuna
250 g jauhelihaa
1 tölkki tomaattimurskaa
1 rkl liha- tai kasvisfonditiivistettä
4 rkl punaviiniä
2,5 dl vettä
1 tl suolaa
2 mm mustapippuria
250 g tuorelasagnelevyjä
100 g cheddarjuustoraastetta
1 dl Philadelphia-tuorejuustoa
1 dl maitoa
1. Keitä sieniä kuumalla paistinpannulla, kunnes neste on haihtunut. Lisää osa öljystä ja ruskista sienet. Siirrä ne sitten pois pannulta.
2. Paista vihannekset lopussa öljyssä, lisää jauhelija ja ruskista se yhdessä vihannesten kanssa. Lisää tomaattimurska, fondu, punaviini ja vesi. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Levitä voidellun uunivuoan pohjalle ohuelti jauhelihakastiketta. Lado vuokaan kerroksittain lasagnelevyjä, jauhelihakastiketta ja sieniä.
4. Sekoita juustot maitoon ja kaada seosta päällimmäisen lasagnelevykerroksen päälle. Säästä loput paistetut sienet pinnalle koristeiksi.
5. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
Kasvislasagne: Suurenna sienten ja kasvisten osuutta ja jätä jauheliha pois.
Lisää maittavia reseptejä Ingrid ja Pelle Holmbergin Herkkuja sienistä - Sieniruokia arkeen ja juhlaan -kirjasta. 22 e, Karisto
Katso kaikki Perjantaireseptit täältä.