Perjantairesepti: Raikas sitruunajuustokakku
Raikas juustokakku
Pohja:
200 g kaurakeksejä
100 g voita
1 tl raastettua sitruunankuorta
Täyte:
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
400 g tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 tl vaniliinisokeria
0,5 dl sitruunamehua
1 sitruunan raastettu kuori
1. Murskaa keksit monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Voit myös murskata keksit muovipussissa vaikka kaulimella. Sulata rasva ja sekoita keksien joukkoon. Sekoita mukaan sitruunankuori.
2. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Painele keksi-voiseos pohjalle. Laita jääkaappiin.
3. Laita liivatelehdet kylmään likomaan. Raasta sitruunankuori ja purista mehu. Ota se talteen. Notkista tuorejuusto kulhossa sekoittamalla se kuohkeaksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kerma tuorejuustoon. Sekoita sitruunankuori joukkoon myös.
4. Kuumenna sitruunamehu kattilassa kuumaksi ja liota liivatteet joukkoon. Kaada mehu ohuena nauhana juusto-kermaseokseen. Sekoita tasaiseksi.
5. Ota pohja jääkaapista ja levitä täyte päälle. Laita kakku jääkaappiin hyytymään vähintään kolmeksi tunniksi tai yön yli. Nauti kahvin tai teen kera.
Katso kaikki Perjantaireseptit täältä.