Perjantairesepti: Raikas sitruunajuustokakku

28.02.2014 11:15 - Heli Thoren

Sitruunajuustokakku on täyteläinen kahvin kaveri tai aterian lopetus.

Raikas juustokakku

Pohja:

200 g kaurakeksejä

100 g voita

1 tl raastettua sitruunankuorta

Täyte:

4 liivatelehteä

2 dl kuohukermaa

400 g tuorejuustoa

1 dl sokeria

2 tl vaniliinisokeria

0,5 dl sitruunamehua

1 sitruunan raastettu kuori


1. Murskaa keksit monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Voit myös murskata keksit muovipussissa vaikka kaulimella. Sulata rasva ja sekoita keksien joukkoon. Sekoita mukaan sitruunankuori.

2. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Painele keksi-voiseos pohjalle. Laita jääkaappiin.

3. Laita liivatelehdet kylmään likomaan. Raasta sitruunankuori ja purista mehu. Ota se talteen. Notkista tuorejuusto kulhossa sekoittamalla se kuohkeaksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kerma tuorejuustoon. Sekoita sitruunankuori joukkoon myös.

4. Kuumenna sitruunamehu kattilassa kuumaksi ja liota liivatteet joukkoon. Kaada mehu ohuena nauhana juusto-kermaseokseen. Sekoita tasaiseksi. 

5. Ota pohja jääkaapista ja levitä täyte päälle. Laita kakku jääkaappiin hyytymään vähintään kolmeksi tunniksi tai yön yli. Nauti kahvin tai teen kera.

Katso kaikki Perjantaireseptit täältä.

Kilpailut

Uusimmat