Sunnuntain hemmotteluhetki: Sitruunamuffinit vaniljakreemillä
Kuohkeat muffinit maistuvat mukavasti kirpeältä, mutta makea kuorrute kruunaa kokonaisuuden.
Sitruunamuffinit vaniljakreemillä
noin 12 kpl
3 kananmunaa
3 dl sokeria
150 g voita
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl maitoa
1 sitruuna
Kreemi:
100 g tuorejuustoa
noin 1,5 dl tomusokeria
1 tl vaniliasokeria
1 tl pehmeää voita
1. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Malta vatkata tarpeeksi kauan, jotta vaahdosta tulee tarpeeksi kuohkeaa.
2. Sulata voi ja anna jäähtyä hetken. Kääntele vaahdon joukkoon.
3. Raasta sitruunasta kuori, älä raasta kuin valkoiseen kuoren osaan asti. Purista mehu taikinan joukkoon ja lisää kuoriraaste.
4. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele taikinaan. Lisää maito ja sekoita.
5. Annostele taikinaa reilunkokoisiin muffinivuokiin. Paista muffineita noin 20-25 minuuttia 200 asteessa.
6. Valmista kreemi: Sekoita tomusokeri tuorejuuston joukkoon. Lisää enemmän sokeria, jos kuorrute jää löysäksi. Lisää vaniliasokeri. Lisää pehmeä voi viimeiseksi, se antaa kuorrutteelle kauniin kiillon.
7. Pursota jäähtyneiden muffineiden päälle kreemiä. Nauti sunnuntaikahvin tai teen kera hyvässä seurassa.