Älä heitä ruokaa pois! Kahdeksan vihannesta, jotka voit kasvattaa uudelleen
Kaikista kasviksista ei kannata syödä sitä viimeistä murusta, sillä oikein kasvattamalla niistä saattaa saada uutta syötävää.
Kevätsipuli
Kevätsipulia voi kasvattaa uudestaan kun jätät pienen palan vihreää sipulin varteen ja asetat sen vedellä täytettyn lasiin. Astiaa tulisi säilyttää valoisassa paikassa ja näin sipulit alkavat versoa uudelleen.
Valkosipuli
Kun valkosipuli alkaa itää, voit laittaa sen lasiin jossa on hieman vettä. Kasvaneissa iduissa on mieto valkosipulin maku ja ne voi käyttää vaikka salaattiin tai pastaan.
Kiinankaali
Kiinankaalin kannan voi laittaa veteen ja valoisaan paikkaan itämään. Noin kahden viikon kuluttua voit uudelleen istuttaa verson multaan.
Porkkana
Laita porkkanan paksummat päät astialle jossa on hieman vettä. Aseta astia vaikka ikkunalaudalle tai johonkin muuhun valoisaan paikkaan ja pian käytettävissäsi on herkullisia porkkananversoja.
Basilika
Leikkaa basilikasta noin kahdeksan sentin oksia ja laita ne lasiin suoraan auringon alle. Kun juuret ovat noin viiden senttimetrin mittaisia voit laittaa ne multaan. Oksista kasvaa ajan mittaan täysimittaisia kasveja.
Selleri
Leikkaa sellerin kanta ja aseta se lautaselle tai vatiin jossa on lämmintä vettä. Astian tulisi olla suorassa auringon valossa. Kun lehdet alkavat kasvaa sellerin keskeltä, sen voi siirtää multaan.
Romainesalaatti
Laita salaatin kannat astiaan jossa on noin pari senttiä vettä. Astiassa tulee olla koko kasvatuksen ajan saman verran vettä. Muutaman päivän kuluttua uudet lehdet alkavat ilmestyä ja salaatin voi siirtää multaan.
Korianteri
Korianterin varret alkavat kasvaa, kun ne asettaa vesilasiin. Kun juuret ovat tarpeeksi pitkät, voi ne asettaa multaan hyvin valaistuun huoneeseen. Muutaman kuukauden kasvatuksen jälkeen sinulla on täysimittainen kasvi.
Lähde:Healthy body now