Kolme grillaajan suosikkidippiä - katso helpot reseptit
Loihdi grilliruuan kylkeen raikkaat dipit. Kastikkeet maistuvat niin lihan kuin vihannesten kaverina.
Grillikausi on parhaimmillaan. Herkutteluun tuovat mukavastu vaihtelua erilaiset kastikkeet, jotka maistuvat grilliruokien kaverina. Yksinkertaisista raaka-aineista syntyvät maittavat lopputulokset niin liha-, kasvis- kuin kalaruuallekin.
Jogurttidippi lihalle tai kasvisvartaiden kylkeen
3 dl turkkilaista jogurttia
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
0,5 dl tuoretta persiljaa silputtuna
suolaa ja pippuria maun mukaan
1. Sekoita pilkotut valkosipulinkynnet, oliiviöljy, hakattu persilja ja mausteet jogurttiin. Jätä maustumaan jääkaappiin vähintään tunniksi.
Limeaioli kala- ja kasvisruuille
100 g ranskankermaa
1 dl majoneesia
2 limeä
2 valkosipulinkynttä
puolikas chilipalko
suolaa ja pippuria
1. Sekoita ranskankerma ja majoneesi keskenään. Raasta limeistä kuoret valkoiseen osaan asti ja sekoita kuori ja limen puristetut mehut joukkoon.
2. Pilko valkosipulit ja chili pieneksi. Sekoita joukkoon mausteiden kanssa. Anna maustua tovi ennen tarjoilua.
Sinappikastike makkaralle ja lihalle
200 g ranskankermaa
3 rkl dijon-sinappia
1 rkl sokeria
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
1. Sekoita ainekset ranskankerman joukkoon. Anna maustua ennen tarjoilua ainakin puolen tunnin ajan. Tarjoa makkararuokien kanssa.