Perjantairesepti Fazerilta: Marianne-juustokakku sulaa suussa ja maistuu koko perheelle
Marianne-juustokakku
Pohja:
175 g Marianne-keksejä
35 g voita
Täyte:
4 liivatelehteä
200 g maustamatonta tuorejuustoa esim. Philadelphia
4 dl maustamatonta maitorahkaa
2 tl vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa
1 pss Marianne Crush -rouhetta (150 g pussi)
Koristeluun:
50 g Fazer Lemon leivontasuklaata valkoinen
1. Murskaa Marianne-keksit jauheeksi monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla vuoratun noin 23 cm:n kokoisen irtopohjavuoan pohjalle.
2. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen kymmeneksi minuutiksi. Sekoita juusto, rahka ja vaniljasokeri.
3. Kuumenna ½ dl kermaa ja liota pehmenneet liivatteet siihen. Kaada ohuena nauhana juustoseokseen. Vaahdota loppu kerma. Sekoita se yhdessä Marianne crush -rouheen kanssa seokseen. Kaada täyte keksipohjan päälle.
4. Hyydytä kakkua jääkaapissa 4-6 tuntia. Koristele pinta rouhitulla valkosuklaalla tai kekseillä. Nauti hyvässä seurassa kahvin kera.
Katso kaikki Perjantaireseptit täällä.