Perjantairesepti Fazerilta: Marianne-juustokakku sulaa suussa ja maistuu koko perheelle

06.06.2014 11:15 - Heli Thoren

Rouskuvat Marianne-rakeet tuovat juustokakun pehmeyteen ihanasti rapeutta.

Marianne-juustokakku

Pohja:

175 g Marianne-keksejä

35 g voita


Täyte:

4 liivatelehteä

200 g maustamatonta tuorejuustoa esim. Philadelphia

4 dl maustamatonta maitorahkaa

2 tl vaniljasokeria

2 dl kuohukermaa

1 pss Marianne Crush -rouhetta (150 g pussi)

Koristeluun:

50 g Fazer Lemon leivontasuklaata valkoinen

1. Murskaa Marianne-keksit jauheeksi monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla vuoratun noin 23 cm:n kokoisen irtopohjavuoan pohjalle.

2. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen kymmeneksi minuutiksi. Sekoita juusto, rahka ja vaniljasokeri.

3. Kuumenna ½ dl kermaa ja liota pehmenneet liivatteet siihen. Kaada ohuena nauhana juustoseokseen. Vaahdota loppu kerma. Sekoita se yhdessä Marianne crush -rouheen kanssa seokseen. Kaada täyte keksipohjan päälle.

4. Hyydytä kakkua jääkaapissa 4-6 tuntia. Koristele pinta rouhitulla valkosuklaalla tai kekseillä. Nauti hyvässä seurassa kahvin kera.



Katso kaikki Perjantaireseptit täällä.

Kilpailut

Uusimmat