Keskikesän hurmaavin jälkiruoka on mansikka-pavlova

17.06.2014 12:49 - Heli Thoren

Kuohkean marengin, kerman ja mansikoiden liitto vie jalat alta.

Mansikka-pavlova


4 valkuaista

2,5 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

1 tl valkoviinietikkaa

2 tl maissitärkkelystä


3 dl kermaa

1 l mansikoita

pieni nippu basilikaa


1. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi (muista käyttää puhdasta ja kuivaa kulhoa).

2. Lisää sokeria vähän kerrallaan. Vatkaa koko ajan. Kun seos on kuohkeaa ja kiiltävää, lisää vaniljasokeri ja viinietikka. Kaada vielä siivilän läpi maissitärkkelys ja sekoita tasaiseksi.

3. Laita leivinpaperi uunipellille ja voitele paperi voilla. Laita voidellun osan päälle kasa marenkia. Voit jättää kasan keskelle laakean kuopan, jonne voit laittaa täytteet. Lusikoi marenki läpimitaltaan noin 25 sentin alueelle.

4. Paista 100 asteessa uunin keskitasolla 1 tunnin 30 minuutin ajan. Anna jäähtyä.

5. Vatkaa kermavaahto ja pilko mansikat. Täytä pavlova ja koristele se basilikan lehdillä. Nauti hyväsä seurassa mielellään laiturilla tai ulkona auringossa.

Kilpailut

Uusimmat