Leivo piknikille: Kuohkea focaccia-leipä saa makua tuoreista yrteistä
Rosmariini-focaccia
4 dl vettä
50 g hiivaa
2 tl suolaa
noin 7 dl vehnäjauhoja
5 rkl oliiviöljyä
Lisäksi:
5 rkl oliiviöljyä
sormisuolaa
pieni puntti tuoretta rosmariinia
1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Liota hiiva siihen. Lisää suola ja alusta jauhot taikinaan. Lisää loput jauhot vaivaten. Lisää vielä oliiviöljy ja vaivaa tasaiseksi. Anna kohota liinan alla puolisen tuntia.
2. Voitele leivinpaperi pullasudilla oliiviöljyllä. Kaada taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Voitele oliiviöljyllä leivän pinta. Ripottele pinnalle sormisuolaa ja tuoretta rosmariinia. Paista uunissa 225 asteessa noin 30 minuuttia niin, että leipä saa kauniin, ruskean pinnan.
Vinkki!
Leipä on parhaimmillaan mahdollisimman tuoreena.
Kilpailut
Uusimmat
Tuomaan Markkinat teki kävijäennätyksen - myydyin ruokatuote ei yllätä
Kansanedustaja Antti Kangas sai sairauslomaa uupumuksen vuoksi
Työttömien määrä kipuaa yhä korkeammalle - luku kasvanut vuodentakaisesta kymmenillätuhansilla
Suomen väkiluku jatkoi kasvamistaan maahanmuuton ansiosta - syntyvyys edelleen matalaa
3 joulukukkaa, jotka selviävät lähes ilman hoitoa
Näytä lisää