Leivo piknikille: Kuohkea focaccia-leipä saa makua tuoreista yrteistä
Rosmariini-focaccia
4 dl vettä
50 g hiivaa
2 tl suolaa
noin 7 dl vehnäjauhoja
5 rkl oliiviöljyä
Lisäksi:
5 rkl oliiviöljyä
sormisuolaa
pieni puntti tuoretta rosmariinia
1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Liota hiiva siihen. Lisää suola ja alusta jauhot taikinaan. Lisää loput jauhot vaivaten. Lisää vielä oliiviöljy ja vaivaa tasaiseksi. Anna kohota liinan alla puolisen tuntia.
2. Voitele leivinpaperi pullasudilla oliiviöljyllä. Kaada taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Voitele oliiviöljyllä leivän pinta. Ripottele pinnalle sormisuolaa ja tuoretta rosmariinia. Paista uunissa 225 asteessa noin 30 minuuttia niin, että leipä saa kauniin, ruskean pinnan.
Vinkki!
Leipä on parhaimmillaan mahdollisimman tuoreena.
Kilpailut
Uusimmat
Sopimusrikkomus UMK:ssa - One Morning Left joutuu jättämään kilpailun
Erä Tapolan valkosipulikastiketta vedetään myynnistä
Suomalainen makeisyritys valittiin maailman parhaaksi lakritsin valmistajaksi
Yksi maa jättäytyy pois Euroviisuista: "Päätös ei ollut helppo"
Heliövaara ja Patten etenivät uransa ensimmäistä kertaa neljän parhaan parin joukkoon Australian avoimissa
Näytä lisää