Marinoidut mansikat maistuvat rahkakerman kera - kevyttä ja hyvää!

06.07.2014 11:15 - Heli Thoren

Mansikka-aikana kannattaa ottaa ilo irti punaisista herkuista. Yksi tapa nautiskella on marinoida marjat.

Marinoidut mansikat ja rahkakerma


Mansikat:

1 l mansikoita

1 sitruuna

1 rkl hunajaa

1 rkl amaretoolikööriä


Rahkakerma:

2 dl kuohukermaa

1 rahkaa

2 tl vaniljasokeria


1. Laita mansikat marinoitumaan edellisenä iltana tai marinoi niitä vähintään kolmen tunnin ajan, jotta ne saavat kunnolla makua. Raasta sitruunasta kuori ja purista sen mehu kulhoon. Lisää hunaja ja likööri, sekoita.

2. Pilko mansikat. Lisää ne marinadiin. Peitä kulho kelmulla ja laita jääkaappiin maustumaan.

3. Vatkaa kermaa vaahdoksi ja kääntele rahka joukkoon. Lisää vaniljasokeri. Tarjoa mansikoiden kera. Koristele annokset halutessasi sitruunamelissalla.


Muuta ihanaa mansikasta: kokeile mansikkasmoothieta, resepti täällä.

Kilpailut

Uusimmat