Perjantairesepti Tomi Björckiltä: Manteligazpacho ja salsaravut
Manteligazpacho ja tomatillosalsaravut
1 dl turkkilaista jogurttia
puolikas kurkku
2 rkl kuorittuja manteleita
1 dl vihreitä viinirypäleitä
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
1 valkosipulinkynsi
Tomaattisalsa:
1 punasipuli
1 valkosipulinkynsi
1 sitruuna
200 g tomatilloja (jos niitä ei löydy, niin voit korvata ne tomaateilla)
200 g katkarapuja
puoli ruukkua persiljaa
puoli ruukkua korianteria
suolaa
pippuria
1. Valuta jogurttia yön yli harsokankaassa. Voit tehdä sen esimerkiksi niin, että vuoraat siivilän keittiösideharsolla ja panet siivilän kattilan päälle. Näin neste valuu kattilan pohjalle.
2. Kuori ja pilko kurkku paloiksi. Soseuta kurkku ja keiton muut ainekset sileäksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Siivilöi.
Valmista salsa:
3. Hienonna sipulit ja purista sitruunamehu päälle. Anna maustua noin 15 minuuttia.
4. Leikkaa tomatillot pieniksi kuutioiksi. Sekoita ne sipulin, rapujen ja hienonnettujen yrttien kanssa. Mausta. Tarjoile salsa gazpachon päälle annosteltuna. Koristele korianterilla.
Resepti on Tomi Björckin Björck - Huippukokin kotiruokaa -keittokirjasta, 35 e, Cozy Publishing