Perjantairesepti Tomi Björckiltä: Manteligazpacho ja salsaravut

01.08.2014 11:15 - Heli Thoren

Raikas keitto syödään kylmänä ja maistuu myös hellepäivänä.

Manteligazpacho ja tomatillosalsaravut


1 dl turkkilaista jogurttia

puolikas kurkku

2 rkl kuorittuja manteleita

1 dl vihreitä viinirypäleitä

2 rkl oliiviöljyä

1 rkl valkoviinietikkaa

1 valkosipulinkynsi


Tomaattisalsa:

1 punasipuli

1 valkosipulinkynsi

1 sitruuna

200 g tomatilloja (jos niitä ei löydy, niin voit korvata ne tomaateilla)

200 g katkarapuja

puoli ruukkua persiljaa

puoli ruukkua korianteria

suolaa

pippuria


1. Valuta jogurttia yön yli harsokankaassa. Voit tehdä sen esimerkiksi niin, että vuoraat siivilän keittiösideharsolla ja panet siivilän kattilan päälle. Näin neste valuu kattilan pohjalle.

2. Kuori ja pilko kurkku paloiksi. Soseuta kurkku ja keiton muut ainekset sileäksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Siivilöi.

Valmista salsa:

3. Hienonna sipulit ja purista sitruunamehu päälle. Anna maustua noin 15 minuuttia.

4. Leikkaa tomatillot pieniksi kuutioiksi. Sekoita ne sipulin, rapujen ja hienonnettujen yrttien kanssa. Mausta. Tarjoile salsa gazpachon päälle annosteltuna. Koristele korianterilla.




Resepti on Tomi Björckin Björck - Huippukokin kotiruokaa -keittokirjasta, 35 e, Cozy Publishing

Kilpailut

Uusimmat