Perjantairesepti: Kermainen sienikeitto on oikeasti pikaruokaa - kokeile
Herkullinen soppa syntyy hetkessä ja maistuu juhlavammallakin aterialla.
Kermainen sienikeitto
noin kuudelle hengelle
1 l metsäsieniä (kantarelleja, tatteja, suppilovahveroita...)
1 sipuli
50 g voita
2 rkl vehnäjauhoja
8 dl kasvislientä
2 dl kuohukermaa
100 g sulatejuustoa
suolaa ja mustapippuria maun mukaan
tuoreita yrttejä (persilja, rosmariini...)
1. Pilko sienet ja sipuli. Kuullota niitä voissa kattilan pohjalla.
2. Ripottele vehnäjauhot sienien päälle, kun niistä on kaikki nesten haihtunut. Lisää kasvisliemi ja hämmentele. Lisää kerma ja juusto, hämmennä.
3. Anna sopan kiehua miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia, kunnes se sakenee hieman. Voit halutessasi ajaa keiton hienoksi sauvasekoittimella. Lisää valmiin keiton päälle tuoreita yrttejä. Nauti.
Kaipaako keittoateria sopivan jälkiruoan? Leivo hurmaava omenakakku, kurkkaa resepti täällä.