Tänään on leipomispäivä: Pyöräytä herkulliset murokeksit
Murokeksit
200 g voita
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
1. Vatkaa voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa niin kauan, että vaahto on vaaleaa ja ilmavaa.
2. Lisää sitten joukkoon jauhot ja sekoita niin kauan, että taikina on murumaista.
3. Leivo taikinasta halutun muotoisia pikkuleipiä pöydällä. Helpoin on, kun pyörität taikinasta pötkön ja leikkaat siitä paloja. Voit ripotella keksien päälle esimerkiksi mantelirouhetta tai sokeria.
4. Paista pikkuleipiä uunissa 175 asteessa 8 - 10 minuuttia, kunnes keksit saavat vähän väriä. Anna jäähtyä ja nauti. Keksit säilyvät hyvin ilmatiiiviissä purkissa huoneenlämmössä.
Kaipaatko jotakin suolaista? Leivo helpot sienimuffinit, ohje täällä.
Kilpailut
Uusimmat
Arvostelu: Klaus Härön uutuuselokuva asettaa elokuvavuoden riman heti korkealle
HS: Jo toinen Fat Lizard -ravintola hakeutui konkurssiin ja sulki ovensa
One Morning Left lopettaa: 'Muut jäsenet eivät olisi koskaan liittyneet yhtyeeseen, jos olisivat tienneet'
Sopimusrikkomus UMK:ssa - One Morning Left joutuu jättämään kilpailun
Erä Tapolan valkosipulikastiketta vedetään myynnistä
Näytä lisää