Tänään on leipomispäivä: Pyöräytä herkulliset murokeksit
Murokeksit
200 g voita
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
1. Vatkaa voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa niin kauan, että vaahto on vaaleaa ja ilmavaa.
2. Lisää sitten joukkoon jauhot ja sekoita niin kauan, että taikina on murumaista.
3. Leivo taikinasta halutun muotoisia pikkuleipiä pöydällä. Helpoin on, kun pyörität taikinasta pötkön ja leikkaat siitä paloja. Voit ripotella keksien päälle esimerkiksi mantelirouhetta tai sokeria.
4. Paista pikkuleipiä uunissa 175 asteessa 8 - 10 minuuttia, kunnes keksit saavat vähän väriä. Anna jäähtyä ja nauti. Keksit säilyvät hyvin ilmatiiiviissä purkissa huoneenlämmössä.
Kaipaatko jotakin suolaista? Leivo helpot sienimuffinit, ohje täällä.
Kilpailut
Uusimmat
Donald Trump uhitteli haluavansa Grönlannin osaksi Yhdysvaltoja
Tuomaan Markkinat teki kävijäennätyksen - myydyin ruokatuote ei yllätä
Kansanedustaja Antti Kangas sai sairauslomaa uupumuksen vuoksi
Työttömien määrä kipuaa yhä korkeammalle - luku kasvanut vuodentakaisesta kymmenillätuhansilla
Suomen väkiluku jatkoi kasvamistaan maahanmuuton ansiosta - syntyvyys edelleen matalaa
Näytä lisää