Perjantairesepti: Kurpitsakeitto nautitaan paahdettujen pähkinöiden kera
Kurpitsakeitto
Puoli kiloa kuorittuja kurpitsakuutioita (500 g)
6 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
2 sipulia
1 rkl sokeria
0,5 tl suolaa
puolikas punainen chili
1 pkt koskenlaskijajuustoa
oliiviöljyä
Pähkinät:
100 g pähkinöitä
20 g voita paistamiseen
suolaa
1. Kuori ja paloittele kurpitsa. Poista siemenet (voit ottaa siemenet talteen ja paahtaa ne pannulla vaikka salaatin päälliseksi). Pilko sipuli. Kuullota sipulia ja kurpitsapaloja suuren kattilan pohjalla. Kaada päälle vesi ja lisää kasvisliemikuutio.
2. Anna keiton porista kunnes kurpitsa pehmenee. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää juusto ja anna sen sulaa joukkoon keittoa sekoitellen.
3. Paahda sillä välin pannulla pähkinät. Lisää kauniisti väriä saaneiden pähkinöiden päälle ripaus suolaa. Nauti kuuman keiton ja tuoreen leivän kera.
Leivo leipää keiton kylkeen. Kokeile ihanaa pähkinäleipää, resepti täällä.