Perjantairesepti: Jouluinen suklaakakku maistuu glögin kera
Jouluinen suklaakakku
250 g tummaa suklaata
2 dl mantelirouhetta
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl piparkakkumaustetta
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl tomusokeria
2 dl kermaviiliä
Vuoan voitelemiseen:
2 rkl voita
korppujauhoja
Koristeluun:
50 g suklaata
3 rkl voita
0,5 dl tomusokeria
mantelilastuja
1. Sulata suklaa vesihauteessa tai varovasti mikrossa.
2. Vatkaa kananmunat ja sokerit vaahdoksi.
3. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, piparkakkumauste ja mantelirouhe. Lisää varovasti kananmuna-sokeriseokseen käännellen. Kääntele vielä kermaviili ja sulatettu suklaa varovasti joukkoon.
4. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka. Kaada kakkutaikina vuokaan. Paista uunissa 225 asteessa noin 25 minuuttia.
5. Anna kakun hetki jäähtyä, valmista sillä välin kuorrute. Sulata suklaa ja voi vesihauteessa. Lisää tomusokeri ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrute kakun päälle ja viimeistele mantelilastuilla. Tarjoa kermavaahdon ja glögin kera.
Suklaafudge on ihana makeinen joulupöytään. Katso helppo ohje täältä. Sopii myös lahjaksi!