Perjantairesepti: Jouluinen suklaakakku maistuu glögin kera

19.12.2014 11:15 - Heli Thoren

Kuohkea kakku kruunataan kermavaahtopilvellä ja ihanien ystävien seuralla.

Jouluinen suklaakakku


250 g tummaa suklaata

2 dl mantelirouhetta

4 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl piparkakkumaustetta

4 kananmunaa

2 dl sokeria

2 dl tomusokeria

2 dl kermaviiliä


Vuoan voitelemiseen:

2 rkl voita

korppujauhoja


Koristeluun:

50 g suklaata

3 rkl voita

0,5 dl tomusokeria

mantelilastuja


1. Sulata suklaa vesihauteessa tai varovasti mikrossa.

2. Vatkaa kananmunat ja sokerit vaahdoksi.

3. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, piparkakkumauste ja mantelirouhe. Lisää varovasti kananmuna-sokeriseokseen käännellen. Kääntele vielä kermaviili ja sulatettu suklaa varovasti joukkoon.

4. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka. Kaada kakkutaikina vuokaan. Paista uunissa 225 asteessa noin 25 minuuttia.

5. Anna kakun hetki jäähtyä, valmista sillä välin kuorrute. Sulata suklaa ja voi vesihauteessa. Lisää tomusokeri ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrute kakun päälle ja viimeistele mantelilastuilla. Tarjoa kermavaahdon ja glögin kera.


Suklaafudge on ihana makeinen joulupöytään. Katso helppo ohje täältä. Sopii myös lahjaksi!

Kilpailut

Uusimmat